Otthon

Ezek Budapest legfelkapottabb kerületei

Imádod a nyüzsgést, a kávézók, bárok pezsgő hangulatát, a Duna-korzót, és azt, hogy 1-2 lépésen belül mindent megtalálsz a fodrásztól kezdve a cipőboltig? Akkor a belváros a neked való! Vagy épp a csendre, nyugalomra és madárcsicsergésre vágysz? Költözz kertvárosba!

Budapest legfelkapottabb kerületei közé tartoznak a belvárosi, valamint a zöldövezetekkel tarkított részek. Lássuk, hova érdemes költöznöd, és mik az előnyei az egyes kerületeknek!

Ezek Budapest legfelkapottabb kerületei

 

5. kerület, a gyönyörű Belváros

A gyönyörű Parlament, a Duna-korzó, a Vörösmarty tér, a Váci utca és Belváros nyüzsgése az, ami az 5. kerületben vár! Itt kedvedre válogathatsz a kikapcsolódási és szórakozási lehetőségek közül: egymást érik a színvonalas éttermek, hangulatos és felkapott teraszos helyek. Ez a kerület neked való, ha szereted a mozgalmas és nagypolgári életet, de azzal számolj, hogy az árak az utóbbi időben megemelkedtek, ugyanis a külföldi lakásvásárlók a 6. kerület helyett erre a kerületre koncentrálnak.

7. kerület, a pubok, szórakozóhelyek Mekkája

Erzsébetváros az elmúlt években óriási átalakuláson és fejlődésen ment keresztül. A 7. kerület egy igazi bulinegyed, itt befektetési céllal is vehetsz lakást – garantáltan pörögni fog a lakáskiadás. Ha viszont otthonodnak választod ezt a kerületet, és szereted a csendes, nyugodt éjjeleket, légy körültekintő, hogy melyik utcában veszel lakást! Ide jellemzően szórakozni járnak az emberek, nem pihenni, de csendes részeket, jó tájolású lakásokat itt is találhatsz, csak utánajárást igényel.

9. kerület, a fejlődő városrész

A 9. kerület is Budapest azon részei közé tartozik, amelyek sokat fejlődtek az utóbbi években. Itt találod a páratlan hangulatú Ráday utcát, számtalan kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget kínáló étteremmel, kávézóval, bárral. Kiülhetsz a Bálna teraszára, ahonnan páratlan kilátás nyílik a Dunára, de ha kultúrára szomjazol, a Müpát is itt találod.

13. kerület, az új építésű lakások fellegvára

Még mindig a pesti oldalon járunk. A 13. kerület, Erzsébetvároshoz hasonlóan szintén hatalmas fejlődésen van túl. Az irodanegyedben rengeteg új építésű lakást találhatsz, rendkívül jó a közlekedés, gyorsan a belvárosba érhetsz szinte bármelyik pontjáról, és nagyon közel van a Margitsziget, ami tavasszal és nyáron igazi közösségi térré válik. Mivel ez a kerület nagy népszerűségre tett szert az utóbbi időben, így a négyzetméterárak is emelkedtek, ezzel kalkulálj, ha itt szeretnél élni.

14. kerület, a pesti elit lakhelye

Ha szeretnél jó környéken, zöldövezetben lakni, Zugló neked való! Könnyen eléred a belvárost, mégis a kerület nagy részében virágillat és madárcsicsergés vár. A családias, baráti hangulatú kerületben találod a csodás Városligetet, a Vajdahunyad várát, és sok új építésű lakás közül választhatsz.

6. kerület, a kávézók stílusos kerülete

Budapest egyik legdrágább és legimpozánsabb helyszíne a város sugárútja, a luxusmárkák üzleteivel tarkított Andrássy út. A 6. kerület ikonikus helyei közé tartozik még a hangulatos, kávézókat felsorakoztató Liszt Ferenc tér, a gyönyörű villákkal, ősfákkal, burjánzó, zöld kertekkel tarkított Diplomatanegyed és a Nagymező utca. Jó tudnod, hogy a Diplomatanegyed és az Andrássy út környékét kivéve ebben a kerületben alacsonyabb árakkal számolhatsz, mint az elmúlt években.

11. kerület, a feltörekvő budai kerület

Ez a budai kerület az ingatlanfejlesztők, befektetők és bérlők kedvelt részévé vált az utóbbi időben. Ha Budán szeretnél élni, imádod a Citadellát, és nem akarsz lemondani a mozgalmas mindennapokról, akkor a 11. kerületben megtalálhatod a számításaidat. Itt is találsz új építésű lakásokat, de tény, jellemzően a régebbi építésű ingatlanok vannak többségben.

1–2. kerület, igazi budai feeling

A felsorolásból nem hagyhatjuk ki az örök klasszikust, a nívós budai kerületeket sem. A Budai Várnegyed és Gül Baba türbéje környékén a lakások a mai napig tartják méregdrága négyzetméteráraikat, de ha hamisítatlan budai életérzésre és gyönyörű kilátásra vágysz, bírod a meredek és kacskaringós utcákat, valamint a költségeket, akkor válj te is budai polgárrá!

Ezek Budapest legfelkapottabb kerületei

 

Budapesti agglomerációk – Budaörs és Törökbálint, a két kincses sziget

Lehet nem is gondolnád, de Budaörs és Törökbálint évek óta nagy népszerűségnek örvend. Ez a két terület valóban gyönyörű fekvésű, igazi kis ékszerdoboz Budapest peremén. Jó a közlekedésük, hamar bent vagy a belvárosban, mégis hazaérve egy meghitt, kedves kisvárosban találhatod magad, ahol ugyanúgy adott minden szórakozási lehetőség, mint bárhol Budapesten.

 

Olvass még több cikket otthon témában az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top