Otthon

5 zseniális trükk, hogy végre rend legyen a lakásban

Örökzöld problémám a tárolás, rajta vagyok az ügyön, mégis elönt a sok csetresz itthon.

Három gyerek mellett nem lehet rendben élni. Vagyis biztos vannak olyan elszánt szülők, akik képesek a rengeteg holmit jól tárolni, és mindennap rendet vágni az egész lakásban, de nekem nem megy, valami mindig ott van, ahol nem kellene lennie. Simán előfordul, hogy épp egy műanyag pónira sikerül ülni a kanapén, vagy hogy egy út közepén felejtett játékbabában esek orra, ha nem figyelek oda. Hogy a nagylányaimról már ne is beszéljek, akik képtelenek eltalálni a szennyesig, és még szanaszét hagyják a legváratlanabb pontokon a fülbevalóikat és gyűrűiket is.

Azt mondják a lakberendezők (és Marie Kondo), hogy a helyes tárolásban rejlik a rend titka, de szerintem igazából a gyerekmentesség az igazi kulcs (persze csak viccelek). Jó, lehet abban is valami, hogy ha ki van találva rendesen, szervezetten, akkor rendet lehet tartani, és csak nekem nem jön össze, hiába vásárolom fel a világ összes cuki kiskosarát, dobozát és bödönjét.

Azért persze próbálkozom, kampányszerűen kutatásokat végzek, hogyan tudnám hatékonyabban tárolni itthon a sok csetreszt és bizgentyűt. A következő öt ötlet tényleg zseniális, párat biztosan kipróbálok közülük.

1. A CD-tartó új élete

A legjobb dolog, ami a CD-tartóval történhet. Mármint háziasszonyi szempontból. Minden nő rémálma a fejére boruló dobozok, amelyeknek természetesen sosincs meg a tetejük. Ezzel a kis trükkel rendszerezni lehet a doboztetőket, és egy csapásra megoldódik minden problémánk (majdnem).

tárolás trükk rend cd

Kép forrása: BHG

2. Mágneses fürdőszoba

Mert ugye mindenki úgy van a kis apróságokkal a fürdőben, hogy sosincsenek ott, ahol a helyük lenne, és ahova raktuk a legutóbb? Ezzel a mágneses megoldással nincs gond velük, a tükör alatt, szekrény ajtaján, csempére ragasztva lehet tárolni a csipeszeket, kisollókat és hajcsatokat.

tárolás trükk rend mágnes

Kép forrása: Super Woman

3. A párnahuzattrükk

Az ágyneműs káoszt megoldja egy ügyes trükk: a párnahuzatba becsomagoljuk a lepedőt és a takaróhuzatot is. Így rendezett is lesz, és fel sem kell túrni mindig a szettek miatt a fiókot, hogy csak a bosszankodás legyen belőle.

tárolás trükk rend ágynemű

Kép forrása: Martha Stewart

4. A zuhanyfüggöny-karika és a sálak

A sálak, kendők megszámlálhatatlan mennyiségben hevernek itthon, van nekik saját fiókjuk, de abban a fiókban akkora a káosz, hogy legalább tíz perc, mire megtaláljuk benne, amit keresünk. A vége mindig az, hogy leginkább elfelejtjük, hogy mi minden van abban a fiókban, és a család összes tagja csak egy sálat hord, mert nem találja a többit a rendetlenségben. Ezt egy huszárvágással meg lehet oldani pár zuhanyfüggöny-karikával és vállfával, a képen látható módon. Már csak szekrényt kell keresnem hozzá, ahol felakaszthatom ezzel a sáljainkat.

tárolás trükk rend sálak

Kép forrása: Cornflower Blue Studio

5. Újraértelmezett fogantyúk

Az ötlet, amitől a homlokomra csaptam, hogy ez nekem miért nem jutott eszembe. Nem kell ronda törülközőtartókat venni, nincs probléma többé, hogy hova tegyük a konyharuhát. Csak egy-két szép fogantyúra van szükség, amit függőlegesen felfúrunk, és máris megvan a szükséges tartó minden textilnek, amit kéznél akarunk tartani.

tárolás trükk rend fogantyú

Kép forrása: The Kitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top