Otthon
Szponzorált tartalom

Utazás közben is tedd biztonságossá mobil eszközeid védelmét!

Ne ragadd meg meggondolatlanul az ingyenes mobiltöltési lehetőségeket a nyaralás során, mert könnyen az adataid bánhatják!

Komoly veszélyekkel járhat ugyanis, ha nem biztonságos helyen és ismeretlen csatlakozókkal töltöd a telefonodat, tabletedet. Bemutatjuk, hogyan és mit használj az utazás során, hogy cseppet se kelljen aggódnod kütyüid biztonsága miatt.

A nyaralás során ezerrel fotózol, videózol, tolod a városnéző appokat, használod a GPS-t, hogy megtaláld a kinézett hotelt vagy éttermet, így nem csoda, ha a mobilod vagy a tableted villámgyorsan lemerül. Amikor pedig szembejön veled egy ingyenes USB-töltőállomás a legközelebbi plázában, kávézóban, szállodai előcsarnokban vagy éppen a reptéri váróban, máris rácsatlakoztatnád a kütyüidet. Ne tedd! A nyilvános USB-csatlakozók ugyanis veszélyesek lehetnek: adatrablásnak lehetsz kitéve, ha a mobilod vagy tableted töltőjét nem a konnektorba dugod be, hanem idegen kábelre csatlakoztatod.

Adatlopás a tudtod nélkül

Buliban te sem szívesen iszol más poharából, akkor – bármilyen csábító is – miért csatlakoztatnád egy teljesen ismeretlen kábelre a lemerült mobilodat, amelyben szinte az egész életed benne van? Az ingyenes USB-csatlakozós töltőállomás kábele ugyanis adatkapcsolatra is alkalmas, s mivel a töltés során az idegen USB-kábelhez csatlakoztatod a mobilodat/tabletedet, az eszközön tárolt fotóidat, dokumentumaidat és minden egyéb adatodat könnyen lelophatják a hackerek. De az is előfordulhat, hogy a „megbuherált” töltőpontokon keresztül kémprogramokat, vírusokat juttatnak a kütyüidre. Szóval mindig mellőzd az ismeretlen eredetű töltők használatát, akár itthon, akár külföldön jársz!

Fő a kábelbiztonság!

A védekezésnek az a legegyszerűbb módja, ha fali áramforráshoz csatlakoztatható hálózati töltőt viszel magaddal az útra, ezzel elkerülöd azt a potenciális veszélyt, hogy idegen USB-kábelt dugj a mobilodba.

A Legrand speciális csatlakozódugói a biztonság érzését nyújtják. A 4 az 1-ben innovatív töltő- és csatlakozóaljzat nemcsak az irodában és odahaza ideális, hanem szállodákba és utazásokhoz is. Az USB-aljzatokkal 2 mobil/tablet egyidejű töltése is lehetséges. Sőt attól sem kell tartanod, hogy leesik a töltés alatt álló telefonod, vagy netán rálépnek, a csatlakozóaljzaton ugyanis ki van alakítva a kütyü számára egy csúszásgátlóval ellátott hely, így a mobilod mindig biztonságban és kéznél van. A töltéshez pedig biztosítva van egy méretre állítható, univerzális töltőkábel, melyet bárhova magaddal vihetsz.

Fotó: Legrand.hu

Az adatlopási támadások ellen az is kiváló védelmet nyújt, ha olyan USB-kábelt is bepakolsz a táskádba, amely csupán töltésre alkalmas, adattovábbításra nem. Mindezt kiválóan tudja a Legrand USB-töltőkábele. Mivel hiányoznak ebből a fajta kábelből az adattovábbító csatlakozók (így csak az áramot engedi át, az adatokat nem), az adatlopás még akkor is lehetetlen, ha egy hackerek által „preparált” töltőállomáshoz csatlakoztatod a mobilodat/tabletedet.

Ha az aksid az utolsókat rúgja, és éppen mobileszköz-töltő szekrényekbe futsz bele egy bevásárlóközpontban, pályaudvaron vagy egy fesztiválon, ugyancsak légy elővigyázatos az USB-csatlakozókkal! Csak úgy hagyd a kóddal ellátott széf töltőjén a kütyüdet, ha nem egy idegen USB-re csatlakoztatod. Kapd elő a hátizsákodból a saját USB-kábeledet a töltéshez, és megúszod az adatszivárgást! A Legrand 3 az 1-ben USB-szettjével – ahol 1 kimeneten 3 típusú csatlakozó van –, valamint az USB-csatlakozódugós hálózati töltőjével egyaránt beinthetsz az adathalászóknak.

(Nyitókép: profimedia)

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top