Otthoni kényeztetés
Szponzorált tartalom

A legjobb kávé egy hosszú meetingre: valódi görög frappé Ruby Magnummal

Azért van valami jó is a home office-ban, méghozzá az, hogy bármikor meglephetem magam valamivel, és senki nem néz rám kérdőn, vagy ami még rosszabb, nem kéri el a felét. Kétórás Zoom meeting tízkor? Kit érdekel, ha nem látnak bele a kávésbögrémbe?

Meleg van, és azt azért az irodai lét javára írom, hogy ott már ilyenkor is működött a légkondi. Itthon viszont,  ha meglátok valami elképesztően izgalmas, desszertnem is beillő kávét, és kiderül, hogy csak egy habverő és fagyi szükséges hozzá, akkor azonnal nekiállhatok. Sokkal klímabarátabb megoldás, és még az az előnye is megvan a tejszínhabos, fagyis kávékkal szemben, hogy ebben egy picit kevesebb a kalória, a habot itt maga a kávé adja, és semmi szükség extra tejszínhabra ahhoz, hogy maximális legyen a kényeztetés, elég bele egy kis Ruby csokoládés Magnum.

Magnum Ruby

Magnum Ruby

Hozzávalók a Magnumos frappéhoz:

  • 1 Ruby csokoládés Magnum
  • 1,5 teáskanál instant kávé
  • 3-4 jégkocka
  • 1,5 teáskanál porcukor
  • 1/2 dl víz

Elkészítés: Az instant kávét, a jeget, a vizet és a cukrot egy erős falú turmixgépbe tesszük, majd 1 perc alatt a legnagyobb fokozaton felhabosítjuk. Különleges látvány, ahogy az instant kávé és a jég egy pillanat alatt kemény habot képez.

Ha kész, már csak össze kell dobnunk a saját, kényeztető italunkat. A magnumot egy műanyag vágódeszkán vágjuk dobókocka nagyságú darabokra. Nem baj, ha törik a csoki, úgyis megesszük! Egy pohár vagy kávésbögre aljára szórjunk a Magnumból amennyi jól esik, de nyilván minél többet, annál jobb lesz nekünk. Erre öntjük a frappét, és kész is. Ha úgy szeretjük, hogy a fagyi még keményebb, akkor kanállal fogyasszuk, ha viszont várunk vele, amíg pár perc alatt kissé megolvad, akkor egy szívószál is megteszi. Így igazi a strandélmény otthon, kezdődhet a meeting!

A Ruby csokoládét a különleges, Ruby elnevezésű kakaóbabból készítik. Sokan azt gondolják, hogy gyönyörű színét csak valamilyen színezéknek köszönheti, de ez nem igaz, sem hozzáadott színezéket, sem gyümölcsöket nem tartalmaz! Az íze pedig a fehércsokoládét és a piros gyümölcsöket idézi, ezáltal válik a Ruby csokoládés Magnum könnyű és frissítő desszertté.

A Magnum csokijainak színpalettája

A Magnum csokijainak színpalettája

Hatalmas sláger idén az indiai eredetű Dalgona kávé, ami “felvert kávét” jelent. Ami idén a Dalgona, az húsz éve még a görög frappé volt, és nem más, mint egy neszkávéból készített, felhabosított kávé. Egyetlen titka van csupán, hogy mindenből ugyanannyi kell bele.
 
Hozzávalók:

  • 3 teáskanál instant kávé
  • 3 teáskanál cukor
  • 3 teáskanál meleg víz

A kávét, a cukor és a vizet addig verjük robotgéppel, amíg sima krémes habot nem kapunk. Ennyi az egész, egyetlen baj van vele, méghozzá, hogy a görög frappéval szemben, nem jéghideg, és félő, hogyha rákanalazzuk a Magnumra, akkor túl hamar megolvad, legalábbis hamarabb, mint ahogy vége lenne a meetingnek! Úgyhogy ha van otthon turmixgép, akkor érdemes kipróbálni a görög jeges frappét!

A francia nevű, de valódi görög jegeskávé a frappé 1957-ben született Thessalonikiben, és azóta szinte nemzeti italává vált a görögöknek.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top