párkereső

Randipara

Végy két embert, egy megfelelõ helyet, adj hozzá egy nagy adag idõt, jól keverd össze, és fûszerezd egy csipetnyi romantikával. Az ideális elsõ randi receptjének talán legfontosabb összetevõje a megfelelõ hely.




– Moziba vigyem, színházba menjünk, vagy inkább beüljünk egy kávézóba, esetleg sétáljunk a Margitszigeten? – kérdezte tanácstalanul Bence barátom, amikor néhány hete megismerkedett egy lánnyal itt a Nők Lapja Cafe párkeresőjében. Nem csak Bencének okoz gondot az első randi helyének és programjának kiválasztása. Lássunk néhány ötletet a programszervezéshez!
Először is beszéljétek meg, hogy mit szeretnétek csinálni, és hol. Bár nagyon csábító lehetőségnek tűnik a mozi vagy a színház, ezek mégsem jó helyszínek az ismerkedő találkozáshoz. Az előadás közben nem lehet beszélgetni, és még csak nem is látjátok egymást. Ráadásul, ha a vonzalom az első látásra szertefoszlik, kényelmetlen lehet végigülni egy másfél órás filmet egy kicsit sem szimpatikus idegennel. Tényleges programot (mozit, squash mecset, görkorizást) csak akkor szervezzetek, ha már túl vagytok az első ismerkedő lépéseken.
Vakrandikra, vagy internetes ismeretség off line-ná változtatásához egy mindkettőtöknek szimpatikus kávézó vagy teázó a legmegfelelőbb. Arra is jó ha figyeltek, hogy tudjatok beszélgetni, félrevonulni egy sarokba, így a bevásárlóközpontok és blues kocsmák sem felelnek meg a célnak. Fiúk, hagyjátok választani a lányokat! Az ideális helyszínt mind a ketten ismeritek, jól érzitek magatokat ott, és megfelel a pénztárcátoknak. Annak semmi értelme, hogy egy elegáns étterembe menjetek, és az egyikőtök az egész randi alatt csak attól a pillanattól rettegjen, amikor rendezni kell a számlát. A kínos pillanatok



elkerülése érdekében érdemes időben tisztázni, hogy mindenki a saját fogyasztását fizeti-e vagy a fiú rendezi a számlát. Lehet, hogy én vagyok a régimódi, de azért az első randin ne a lány fizessen!
Ha az első beszélgetés után szimpatikusak vagytok egymásnak és szívesen folytatnátok, akár aznap este is beülhettek egy moziba, vagy elmehettek egy koncertre, hiszen akkor már megszűnt az első randit megelőző görcsölés.
Nem tudom, mennyire lesz ideális első randevús helyszín, de az ismerkedésnek mindenképpen kedvezni fog a Nők Lapja családi hétvégéje május 15-én és 16-án a Margitszigeten. Gyertek el, a Nők Lapja és a Nők Lapja Cafe munkatársai várnak benneteket! De addig is írjátok meg nekem első randevús élményeiteket és ötleteiteket!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top