párkereső

Vasak a tûzben

Aki regisztrál egy társkeresõ oldalra, akár napi tíz-húsz levelet is kaphat, pedig elég lenne egy is, amit a Nagy Õ ír. Hány emberrel kell levelezni, találkozni ahhoz, hogy megtaláljuk a párunkat?





– Két hete találkoztam a neten egy rendes, aranyos pasival! Lacival rendszeresen találkozgatunk, voltunk már romantikus vacsorán, moziban, és sétáltunk a Margitszigeten is – meséli az aktuális helyzetről Kinga barátnőm, aki joggal pályázhatna az ország legrutinosabb internetes ismerkedője címre.

– Aztán ott van Péter, vele napi két-három e-mailt váltunk, egyre jobban kezd tetszeni nekem, annyira egyformán gondolkodunk a világról! Ha mindkettőnknek belefér, a jövő héten elmegyek vele színházba. Egy Janó nevű fiú nagyon kedves bemutatkozó levelet írt. Megnéztem a reglapját, magas, sportos srác, gyönyörű szemekkel. Ők hárman az esélyesek, de azért levelezgetek még másokkal is.

Kinga hozzáállása nem egyedi, a legtöbb ismerősöm, aki a világhálón próbálja megtalálni párját, egyszerre több emberrel levelezget, találkozgat. A kérdés csak az, hány vasat tarthatunk az internetes társkeresés tüzében?
Szerintem ez esetben a cél szentesíti az eszközt, azaz, amennyit tudunk. Legalábbis elméletben.

Gyakorlatban nagyjából így működik a dolog: készítesz egy regisztrációs lapot valamelyik társkereső oldalon, amire kapsz egy rakás bemutatkozó levelet. (Kinga, amikor regisztrálta magát, két héten át annyi levelet kapott, hogy nem győzte végigolvasni…) Közben te is szétküldöd a saját bemutatkozó leveleidet, és máris egy kisebb virtuális tömeggel levelezel. Illetve ez csak a látszat, mivel nem fog mindenki válaszolni a leveleidre. A válaszok közül nem lesz mindegyik szimpatikus, és így szépen lassan lemorzsolódnak a jelöltek. Az első randik után alig marad valaki, akinek van esélye. Közben újabb bemutatkozó leveleket kapsz, vagy újabb reglapokat találsz szimpatikusnak…





Kezdő netes ismerkedők gyakran beleesnek abba a hibába, hogy az első randimeghívás után nem válaszolnak több levélírónak. Ez elég rossz taktika. Attól ne legyen lelkiismeretfurdalásod, hogy több szimpatikus emberrel e-mailezel és találkozol! A randevúzgatást és a levelezést addig nem kell abbahagynod, amíg járni nem kezdesz valakivel. A járás ez esetben azt jelenti, hogy mind a ketten úgy gondoljátok, együtt vagytok. Ekkor már meg lehet írni a többieknek, hogy úgy tűnik, megtaláltad, akit keresel. Persze ez nem jelenti azt, hogy soha többet nem váltotok levelet egymással, csak most már nem a társkeresésről szól a virtuális ismeretségetek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top