párkereső

Búcsúzóul

Mindenki a randi elejére koncentrál, haj, smink, egy jó ruha, bódító parfüm, jól megválasztott hely. Aztán a pincér kihozza a számlát, véget ér az állatkerti séta, a diszkóban kigyúlnak a fények, és ott álltok kínos csöndben.

Biztosan ti is voltatok már úgy a nehezen összehozott netes randi végén, hogy csak zavartan pislogtatok egymásra, miközben arra vártatok, hogy a másik végre mondjon valamit. Mit lehet ilyen helyzetben tenni? Először is oldjuk a feszültséget!

– Szigorúan csak a saját feszültségünket! – figyelmeztet Kinga barátnőm, aki szerint a bemutatkozó randevúk első és legfontosabb szabálya, hogy mindig ő legyen nyeregben. Ezért aztán mindent megtesz, hogy elbizonytalanítsa szegény, jobb sorsra érdemes férfiembereket. – Ha azt érezteted a partnereddel, hogy te sokkal jobb vagy nála, lazább, vonzóbb, szexisebb, akkor tuti beindul! Persze azért ez csak az elmélet, és a gyakorlatban minden más egy kicsit. Hiába vagyok annyira határozott és magabiztos, az utolsó perceket én is végiggörcsölöm. Mert mi van, ha túladagoltam az önbizalmat, és csak egy nagyképű libának tart?

Még egy magabiztos, rutinos randizó is görcsöl az első találkozó végén, tehát semmi gáz, ha ilyenkor te sem vagy a leglazább. A kínos percek elkerülésére a legjobb módszer, ha már a randi közben előre készülsz rájuk. Nem arra gondolok, hogy szabatos mondatokba kéne öntened a mondandód, hanem arra, hogy már a randi alatt döntsd el, mit akarsz. Ha úgy döntesz, hogy szeretnél még találkozni a másikkal, beszélgetés közben kedvesen ajánlj fel egy következő közös programot. Például, ha kiderül, hogy ugyanazt a filmet szeretnétek megnézni mindketten, dobd be egy közös mozi ötletét. A koncerttől a biliárdig bármi megteszi, a lényeg, hogy tudjátok, lesz-e folytatás.

Ha valahogy mégis eljuttok a kínos utolsó percekig, dőlj hátra, lazíts és mosolyogj. Nem mondom, hogy vedd elő a legcsábosabb mosolyod, hidd el, ilyen helyzetben bármely mosoly vonzónak hat. Ne kezdj el azon parázni, hogy te szeretnél még folytatást, ő pedig biztos nem. Tudom, az ember a hosszas keresés és levelezgetés árán összehozott találkozók végén hajlamos úgy érezni, ez volt az utolsó esélye, ha most sem jön össze a dolog, inkább kolostorba vonul. Gondolj arra, hogy a veled szemben ülő pont ugyanígy görcsöl azon, hogy hogyan és mit mondjon. Ő is ugyanúgy mérlegeli a lehetőségeket, rakosgatja a szavakat. Vegyél egy nagy levegőt, és mondd el, mit gondolsz. Azért nem kell rögtön szerelmet vallanod, ezzel csak elijesztenéd a partnered. Elég annyit mondani, hogy szimpatikusnak találtad, és szeretnél még találkozni vele, vagy, jól érezted magad, de nem hiszed, hogy ennél többet szeretnél. Ha mindketten szeretnétek folytatást, beszéljétek meg a következő randevút, így nem kell várnotok, hogy mikor hív végre a másik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top