Aktuális

Megtakarítási tippek tavaszra

Tavasszal szeretjük lecserélni a ruhatárunkat, a lomtalanításnál megválni a régi kacatoktól, és alaposan bevásárolni az idényzöldségekből és gyümölcsökből. De az új ruhatár és az új szobabútor sokba kerül! Íme, néhány hasznos tipp, amivel kímélhetjük a pénztárcánkat, és több marad a zsebünkben!

Megtakarítási tippek tavaszra1.

Vásárolj termelőtől!
Ahogy közeleg a jó idő, úgy érkeznek a boltokba a friss idényzöldség- és -gyümölcsáruk. De ezen vajon hogyan tudsz spórolni? Vásárolj közvetlenül a termelőtől! Ennek az az előnye, hogy közvetlenül hozzád érkezik a friss gyümölcs, a kimaradt láncszemek haszonkulcsai pedig nem terhelik a pénztárcádat!

2.
Ami használt, nem rossz

Tavasszal a fővárosban elindul a nagy lomtalanítási szezon. Persze nem kell megtartanod minden rossz, nem működő vackot, de nem is biztos, hogy méregdrága, vadiúj bútor, elektromos cikk… vásárlása az ideális megoldás. Választhatunk olcsóbb, de használt terméket, legyen szó technikai dolgokról, DVD-lemezekről vagy bútorokról. Az így megspórolt és összegyűjtött pénzünket őszre akár egy 3 éves futamidejű Prémium Magyar Államkötvénybe is fektethetjük.

3.
Lapozz!

Te is szeretsz kiülni tavasszal a kertbe vagy a kedvenc parkodba, és olvasni? De miért vennél mindig teljesen új könyveket? Ezen is spórolhatsz! Látogass el valamelyik közeli könyvtárba, vagy nézelődj antikváriumokban, esetleg bolhapiacon!

4.
Kölcsönözz!

Tavasszal mindenki imád kertészkedni, festeni, fúrni, faragni… De biztos, hogy szükséged van egy új fűnyíróra, fúrógépre, láncfűrészre…? Ha nem használnád minden nap, lehetséges, hogy olcsóbban jössz ki, ha kölcsönzöd a termékeket, vagy vedd meg közösen a szomszédoddal, akkor feleannyiba kerül! A „gyerekfelügyeletet” pedig egy hűsítő fröccs mellett megbeszélitek.

Korábbi cikkek a témában:
– 9 tipp, hogy összejöjjön a családi nyaralás!
– 6 tévhit a spórolásról
– 8 tanács, hogy segíts a szüleidnek
– Térkép! Itt találod az Államkincstár-fiókokat!
– Fiataloknak államkötvényt ajándékba!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top