Aktuális

7 spórolási tipp – ezekről már hallottál?

Spórolj a fürdőszobában, neveld tudatosságra a gyermekedet, és ne fizess felesleges szolgáltatásokra.

7 spórolási tipp – ezekről már hallottál?1. Vezess listát! Tudjuk, a legnehezebb szembenézni a kiadásokkal és az adósságokkal. De ha egyszer ráveszed magad és elkészíted a háztartási költségvetést, sokkal jobban átláthatod a pénzügyeidet! Végy egy füzetet, írd bele a kiadásokat, így azonnal látod, hogy adott hónapban mi miatt nőttek meg a költségeid.

2. Nézd át a szolgáltatásaidat! Biztos, hogy nem felesleges otthon a vezetékes telefon? Tényleg mind a 72 tévécsatornát nézitek?

3. Érdeklődjetek a családtagok számára kedvezményes telefontarifákról!

4. Sokszor csábító egy méregdrága okostelefon, amihez akár pár forintért hozzájuthatunk, de állj a realitások talaján! A hűségidő akár 24 hónap is lehet, ha pedig bármilyen okból nem tudod tovább fizetni a számládat, a szerződésedet felbontják, a kötbér téged terhel. Ne feledd: addig nyújtózkodj, míg a takaród ér!

5.
Nem elég, hogy zsebpénzt adsz a gyereknek, fontos, hogy megtanítsd arra, hogy a pénz hasznos legyen! Vagyis ne verje el a zsebpénzét, tegye félre és gyűjtögessen. Később pedig befektetés gyanánt olyanra költse, ami a hasznára lesz, mondjuk egy nyelvtanfolyamra, vagy egy új futócipőre. Ha ebben a szellemben neveljük a gyermekünket, akkor jobban megértik, hogy az érettségi vagy diplomaosztó után kapott „családi” pénzt akár állampapírba is befektethetik.

6
. Szerezz be takarékos vécétartályt, vagy szerelj fel csapot, így szabályozható lesz az öblítésre használt vízmennyiség.

7. Amikor új mosógépet veszel, ellenőrizd a gép csomagolásán az energiafelhasználásra vonatkozó emblémát. Energia szempontjából leghatékonyabb az A, A+, A++ besorolású mosógép.

 Korábbi tartalmaink:
– Így tudsz spórolni az iskolán
– Megtakarítási tippek tavaszra
– 8 tanács, amivel segítheted a szüleidet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top