Aktuális

Vegyszer helyett 3 tipp: mire jó a citrom?

Már szó volt arról, hogy milyen módon spórolhatunk a fürdőszobában, és hogyan takaríthatunk drága vegyszerek nélkül. De azt tudtad, hogy mi mindenre jó a citrom? Olvasd el cikkünket, és rájössz, hogy akár havi 2000-3000 forintot is spórolhatsz, amit később befektethetsz, akár állampapírba is!

1.
Miért vennél drága légfrissítőt, ami ráadásul hamar elfogy? Keverj össze egy kis tálban fele-fele arányban citromlevet és vizet, majd a kapott folyadékot használd egy régebbi porlasztós légfrissítőben. Plusz egy tipp: Hal- vagy fokhagymatisztítás után nem bírod elviselni a kezeden lévő illatot? Kend be citromlével, az elveszi a kellemetlen szagokat!
(Megtakarítás: 400-900 forint)

2.
Hasonlóan az első tipphez, fele-fele arányban keverd el a citromlevet és a vizet. A folyadékot öntsd bele egy már üres szórófejes üvegbe, és nyugodtan végigtakaríthatod vele a fürdőt és a konyhát. Garantáltan vegyszermentes, ugyanakkor hatásos.
Plusz egy tipp: A sima citromlé remekül oldja nemcsak a vízkövet, de a zsírt is.
(Megtakarítás: 300-500 forint)

3.
A WC-tisztóra is legalább 500 forintot költünk havonta. Egy tálba önts bele fél csésze bóraxot, és egy csésze citromlevet! A folyadékot öntsd egy üres flakonba! Higiénikus, és jó illatot hagy maga után. Plusz egy tipp: Az eldugult csöveken segít a meleg citromlé és szódabikarbóna elegye.
(Megtakarítás: 300-1000 forint)

További cikkek:
Így tegyél félre kevés fizetésből
Spórolós tippek hó végére
Mikor és miért éri meg állampapírt vásárolni?
Pénzügyi segítség – a szakértő válaszol!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top