Aktuális

Megfogadtuk: öt hónapig spórolunk – 12. rész

Laci és Laura egy fiatal pár, öt hónapon keresztül spóroltak, hogy később a megtakarításukat befektessék. Most a finisbe értek.
 Korábbi bejegyzések:
– Öt hónapig spórolunk! – 11. rész
– Öt hónapig spórolunk! – 10. rész
– Öt hónapig spórolunk! – 9. rész
– Öt hónapig spórolunk! – 8. rész

– Öt hónapig spórolunk! – 7. rész
– Öt hónapig spórolunk! – 6. rész
– Öt hónapig spórolunk! – 5. rész
– Öt hónapig spórolunk! – 4. rész
– Öt hónapig spórolunk! – 3. rész
– Öt hónapig spórolunk! – 2. rész
– Öt hónapig spórolunk! – 1. rész

„Bár az esküvő előtt állunk, azt már februárban tudtuk, hogy a megtakarításunkat nem a nagy napra fogjuk költeni – kezdi utolsó bejegyzésében Laura. – Arra gondoltunk, hogy a félretett összeget egy évig kincstárjegybe fektetjük, és jövő nyáron abból utazunk el egy romantikus kéthetes nászútra. Azonban pár napja úgy alakult, hogy az anyósomék megleptek minket, és mint kiderült: egy nyaralást kapunk tőlük az esküvő után. Végül úgy döntöttünk, hogy továbbra is ragaszkodunk a megtakarításhoz, lekötjük a pénzünket, és egy év múlva már lesz megtakarított pénzünk, ha bővülne a család. Szóval nagyon megörültünk, amikor kiderült, hogy egy hajókirándulásos nyaralást kapunk ajándékba. Nem számítottunk rá, nem akartuk, hogy költségbe verjék magukat miattunk a szülők. De azért ilyet nem illik visszautasítani. Rugalmasak voltak, magunknak szervezhettük le, hol mennyi időt akarunk tölteni stb. És itt szeretném felhívni a figyelmeteket, a buktatókra, ha nyaralás előtt álltok!

– Mindig nézzétek meg, hogy jár-e strandszerviz az árhoz, vagy azért külön kell fizetni (általában 12–20 euró között).

– Kér-e kaukciót az adott szálloda, apartman? Ha igen, jó, ha annyival több pénz van nálatok.

– Milyen pluszszolgáltatások vannak, mennyivel kerül így többe a szállásotok? Lehet, hogy első ránézésre egy olcsóbb hotelt találtatok, de mire előkerülnek a rejtett költségek, már a drágább szintjén vagytok.

– Kérdezzetek rá az utazási irodában, hogy a legközelebbi strand ingyenes-e vagy fizetős? Melyiknek milyen az »állapota«?

– Jár-e ingyenes parkoló a szálláshoz, és az apró betűs részben a légkondi napi használati díját is érdemes megnézni…

Ezekre mind érdemes figyelnetek, meg még az utazás alatt is takarékoskodhattok! Hamarosan az utolsó bejegyezésemmel jelentkezem, akkor elárulom, hogyan fektettük be a megtakarításunkat, és miért választottuk az állampapírt.”
Jó spórolást: Laura és Laci

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top