Aktuális

Megfogadtuk: öt hónapig spórolunk – 11. rész

Laci és Laura eddig a spórolási folyamatokról írtak nektek. Lassan az ötödik hónap végéhez érkeznek, és most már jócskán be tudnak számolni a buktatókról is.
 Korábbi bejegyzések:
Öt hónapig spórolunk! – 10. rész
Öt hónapig spórolunk! – 9. rész
– Öt hónapig spórolunk! – 8. rész

– Öt hónapig spórolunk! – 7. rész
– Öt hónapig spórolunk! – 6. rész
– Öt hónapig spórolunk! – 5. rész
– Öt hónapig spórolunk! – 4. rész
– Öt hónapig spórolunk! – 3. rész
– Öt hónapig spórolunk! – 2. rész
– Öt hónapig spórolunk! – 1. rész

„Azt már tudjuk, hogy mindennel együtt sikerül félretennünk 500 ezer forintot a kijelölt öt hónap alatt, és azt is tudjuk, hogy egyéves Kincstárjegyet vásárolunk majd. És 5 hónap után azzal is tisztában vagyunk, hogy egy megtakarítási projektben hol lehet elbukni.”

 Ezen spórolnak  Ez lesz helyette Ennyit spórolnak ezzel egy hónapban Ennyit öt hónap alatt
Taxi, autóval munkába járás, sofőrszolgálat  Tömegközlekedés 30 000 150 000
Ebéd a munkahelyi étteremben  Ételrendelés 28 000 140 000
Felesleges ruhavásárlás  Régi, szép ruhák 25 000 125 000
Csökkentik a tv-csatornák számát  DVD-n filmek, sport 8000 24 000 (csak három hónapról van szó)
Légkondi felesleges használata, üres hűtő maximumon járatása Időzítő, árnyékoló, hűtő feltöltése vizespalackkal 10 000 20 000 (csak két hónapról van szó)
 Esküvői előkészületek  Részletek, itt  – kb. 50 000 (összesen)

Megfogadtuk: öt hónapig spórolunk – 11. rész„Szóval a buktatókról. Ha jó idő, van nem kell edzőteremre költeni a sportoláshoz. Szinte minden nagyobb városban akad olyan park, ahová az ember kimehet futni, sportolni, a falvakról már nem is beszélve. Egy óra tollaslabdázás is ér annyit, mintha egy méregdrága konditeremben futnál a padon. Számomra is nagy volt a kísértés, hogy május elején vegyek magamnak pár új ruhát. És igen, nagyon csábító a 2999, 3999 forintos akciós ár, de mielőtt beveszed fizetés után a plázákat, menj haza. Túrd fel a szekrényedet, és tuti találsz 3-4 olyan nyári ruhát, amit tavaly alig hordtál, és idén is jó lesz. Főzz egy nagy adag ebédet szombaton, amit aztán vasárnap és hétfőn is ehet a család. Fáradtan ne indulj el szórakozni, akkor már arra is lusta leszel, hogy hazasétálj az éjszakai járattól, és mindenképpen taxiba akarsz majd ülni. Így oda a spórolás!”

Jó spórolást!

 Laura

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top