Savtúltengés

6 tipp gyomorégés ellen!

Ha betartod ezeket a tanácsokat, nagyon jót teszel a gyomrodnak.

1. Ne dohányozz!
Igen, tudjuk könnyű mondani, és persze, aki sohasem cigizett, nem tudja elképzelni,hogy sajnos – egy erős dohànyosnak – milyen nehéz lemondani ròla. Ha abbahagyod a dohànyozàst, nemcsak a gyomroddal teszel jót!

6 tipp gyomorégés ellen!

2. Ne egyél csokoládét!
Hát, ez még a cigizésnél is nehezebb. Mi imàdjuk a csokit, és nincs olyan nap,hogy legalàbb egy kocka èdességet ne kapnank be. Sajnos, ha gyomor fàjós vagy, akkor valami màst kell kitalàlnod, hogy csillapítsd az èdesség irànti vàgyad. A csokolàdé egyik összetevője hozzàjàrul a gyomor és a nyelőcső közötti gyűrű ellazulàsàhoz.

3. Kerüld a szénsavas italokat!
Talán ezekről nem olyan nehéz lemondani. Ha túl sok a gyomorsavad, az ilyen üdítőkkel csak tetőzöd a bajt. Próbálj meg inkább vizet inni helyettük, és nemcsak a gyomroddal teszel jót, hanem  az alakoddal is, hiszen megkíméled magad a sok felesleges cukortól

6 tipp gyomorégés ellen!

 

4. Se kávé, se tea
A koffein nem a gyomrod barátja. Hiába a reggeli rutin, amikor még ki sem nyitottad a szemed, de már főzöd is a kávét, sajnos a gyomrodnak annyira nem esik jól. Most nem fogsz minket szeretni, de a kávé helyetti tornázással sokat tehetsz a gyomorfájdalom ellen is.

5. Se alkohol
Az alkoholról való lemondàs nyilvàn a bulikban a legnehezebb. Főleg a töményekkel van a baj. Biztosan kínàltak màr olyan pàlinkával,aminek màr a szagàtól is kilyukadt a gyomrotok. Az egészségés gyomornak is kihivàs, de túl sok gyomorsavval meg kifejezetten tilos.

6. Kerüld a csípőset!
A magyar konyha nem szégyenlősködik, ha fűszerezésről van szó. Képzeld el, hogy mit tesz egy erős paprika a nyelveddel, ugyanúgy nem kíméli a gyomorfaladat sem. Persze van,akinek vasból van a gyomra, de ha nem tartozol közéjük kerüld a nagyon fűszeres ételeket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top