Shine

Ki lesz Karl Lagerfeld utódja?

Jó ideje folyik a pusmogás arról, Karl Lagerfeld Hedi Slimane-t szemelte ki, hogy idővel átvegye a Chanel kreatív igazgatói posztját tőle.

Jó ideje folyik a pusmogás arról, Karl Lagerfeld Hedi Slimane-t szemelte ki, hogy idővel átvegye a Chanel kreatív igazgatói posztját tőle. A divatház azonban a napokban határozott nyilatkozatban cáfolta, hogy bármilyen közös terveik lennének Slimane-nel.

Dior Homme partin, Helena Christensen társaságában, 2004-ben

Dior Homme partin, Helena Christensen társaságában, 2004-ben

A 48 éves divattervező 2000-től hét évig volt a Dior Homme kreatív igazgatója, majd miután nem jutottak közös nevezőre a saját márkájával kapcsolatos tárgyalások során, 2007-ben úgy döntött, nem újítja meg szerződését a divatházzal. Ezt követően pár évre visszatért a fotózáshoz, ugyanis Slimane nem csak sikeres divattervező de elismert fotós is egyben. 2011-ben, miután kirobbant a botrány John Galliano antiszemita megnyilvánulása miatt, kapott ugyan megkeresését a Diortól, hogy vállalja el a kreatív igazgatói pozíciót, végül nem így tett. 2012-ben visszatért a Saint Laurent márkához, amit 2000-ben épp a Dior kedvéért hagyott ott. 2016-ban aztán újabb fordulat állt be, amikor Slimane bejelentette, távozik pozíciójából.

Lagerfeld évek óta támogatja Slimane karrierjét és rajong a tervezőzseni kollekcióiért. Olyannyira, hogy közel 40 kilót volt hajlandó fogyni csak azért, hogy beleférjen a trendteremtő, slim szabással operáló Dior Homme kollekciók ruháiba.

Megnézem
Összes kép (6)

A Saint Laurent-től való távozást követően felröppent pletykák arról szóltak, hogy Lagerfeld azt szeretné, ha Slimane megkapná a Chanel férfiruha kollekcióinak tervezését. Ily módon ugyanis lehetőség nyílna rá, hogy egymás mellett dolgozzanak, a közös munka ideje alatt pedig Lagerfeld “betaníthatná” Slimane-t, hogy ha eljön az idő, a teljes divatház kreatív igazgatói feladatait is képes legyen ellátni. A terv kívülről szemlélve logikusnak is tűnik, hiszen Slimane nem csak a Diornál, de a Saint Laurent divatháznál is sikeres időszakot hagyott maga után. Mindkét esetben jelentősen nőttek a bevételek, köszönhetően annak, hogy Slimane olyan kollekciókat tervezett, amelyeknek nagyon jó média visszhangja volt, a tehetős fiatal korosztályt abszolút meggyőzte arról, hogy menő dolog Dior Homme vagy épp Saint Laurent márkákat viselni.

Megnézem
Összes kép (5)

Mégis, dögös, rockos ruhák ide vagy oda, hiába szeretné Lagerfeld, hogy kedvenc divattervezője legyen az örököse, a hivatalos álláspont szerint a divatház vezetői erre az ötletre (még) nem nyitottak. Kérdés, milyen tervek körvonalazódnak, amikről a nagyközönség még nem tud, hiszen terveknek lennie kell. Karl Lagerfeld idén tölti a 84. életévét. Tervezői zsenialitása örök és elvitathatatlan, de ő sem él örökké.

karllagerfeld

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top