Shine

Izzadj, ahogy a modellek: edzésprogramok a kifutók sztárjaitól

Rosie Huntington-Whitley: d Victoria’s Secret: Train like an Angel név alatt egy sor edzésprogramot készített a fehérnemű márka, legismertebb

Lehet irigyelni a modellek alkatát, de nem érdemes. Nem véletlenül vannak ők a kifutókon, az pedig, hogy pár lány ilyen géneket örökölt, még nem jelenti azt, hogy mi, többiek kevesebbek lennénk náluk.

Nem kell azonban azt hinni, hogy a semmitől van kockahasuk, feszes bőrük, izmos lábuk. Bizony, nekik is szükségük van a rendszeres sportra ahhoz, hogy legjobb, legdögösebb formájukat hozzák – és itt most nem a csontig lefogyott, beesett arcú modellekre gondolok.

Legtöbbjüknek bizony napirendjük fontos eleme a testmozgás,  Karlie Kloss például rendszeresen posztol magáról edzés közben is fotókat, alakján pedig látszik, nem csak a kamera kedvéért bújik sportruhába.

A Victoria’s Secret az elmúlt években számos edzős videót készített már szexi angyalai közreműködésével, amelyek mindegyikénél profi trénerek közreműködésével mutattak be olyan mozgássorozatokat, amelyeket mi is bármikor elvégezhetünk otthon.

Ettől még persze nem nőnek húsz centit lábaink és nem lesz modell alkatunk, a gyakorlatok azonban kétségkívül hasznosak, így ha épp ahhoz támad kedvünk, akár topmodellekkel együtt is formálhatjuk testünket.

Rosie Huntington-Whitley

Alapgyakorlatokat mutat be videójában, amelyek a lábakat, a karokat, a hasat és a feneket mozgatják át. A videó csak összefoglalója a tornának, de a szükséges ismétlésszám betartásával egy tíz perces átmozgatás összehozható segítségével.

Lily Aldridge

20 perces edzést mutat be trénerével Lily Aldridge, amiben a szükséges nyújtásoknak is jut idő, hiszen azokról sem szabad megfeledkezni.

Adriana Lima

A Train like an Angel sorozatban Adriana Lima egy box mozdulatokra épülő, a felső testet erősítő, átmozgató edzéssorozatot mutat be. A profi edző innen sem hiányzik, aki a szükséges instrukciókat mondja el számunkra.

 

Candice Swanepoel

Az edzéssorozat, amelyet a szőke szépség bemutat, két nyújtó gyakorlatból, négy, egész testet átmozgató gyakorlatból és végül még két nyújtásból áll. Mindegyiket 10-15-ször érdemes megismételni, így 20-30 perces tévétornát hozhatunk ki belőle. A pici súlyokhoz hasonlóakat bármelyik sportboltban beszerezhetünk, nem nagy befektetések, a torna hatékonyságát pedig nagy mértékben megnövelik.

Tematikus videókat is találhatunk a Victoria’s Secretnél, például azt, amitől olyan szuper fenekünk lesz, mint egy modellnek (vagy legalábbis izmosabb, mint előtte), és olyat is, amellyel karjainkat tudjuk erősíteni, feszesíteni.

Igen, nekik sem olyan könnyű végigcsinálni a gyakorlatokat:

Elsa Hosk

Öt gyakorlatot mutat, amelyek szintén a fenék izmait hivatottak erősíteni. Nem kell hozzájuk más felszerelés, csak egy törölköző, az azonban itt is fontos, hogy a gyakorlatok végzése közben figyeljünk a helyes testtartásra, a légzésre.

Miranda Kerr

Nem jönnek be az ugribugri aerobik órák? Érdemes akkor kipróbálni a jógát. Ha azt gondolod, ezek a gyakorlatok túl könnyűek, tévedsz. Kell hozzájuk hajlékonyság, erő, összpontosítás és egyensúlyérzék is – ha pedig ezek bármelyikének híján vagyunk, javítsunk rajta jógával.

Miranda Kerr egy minden reggel elvégezhető, pár perces mozgássorozatot mutat be.

Karlie Kloss

Igazi energiabomba, akinek ha máshogy nem, hát virtuális csatlakozhatunk az edzéseihez. Van, ami a megfelelő bemelegítéshez nyújt segítséget:

Majd folytathatjuk a sort teljes testet átmozgató gyakorlataival:

Végül néhány jóga mozdulattal is formázhatjuk testünket, amelyeket Karlie ajánl nekünk:

Gigi Hadid

Az ő videója picit kilóg a sorból, hiszen kevés helyen van otthon bokszkesztyű és egy szimpatikus edző, akivel gyakorolhatunk. Azt azonban örömteli látni, hogy ő sem a semmitől izmos, a box pedig valóban hatékony sportolási forma lehet nők számára is, ha jó kondiba akarnak kerülni.

Kendall Jenner

Jenner kisasszony is összeállított számunkra egy edzéssorozatot, amit saját Youtube csatornáján és appján keresztül is megosztott már. Igaz, sajnálatos módon a gyakorlatokat nem ő maga mutatja be nekünk, de ettől még azok épp olyan hatékonyak, mintha Jennert látnánk a videóban.

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top