Shine

TOP10 címlapfotó, amiken meghökkentünk 2017-ben

1 https://www.popsugar.com/fashion/Victoria-Beckham-InStyle-Cover-April-2017-43276792 2. https://www.popsugar.com/celebrity/Serena-Williams-Pregnant-

Egy magazin címlapfotójára még ma, a közösségi média korában is felkapjuk a fejünket, ha az valamilyen erős, jelentős üzenetet közvetít számunkra. Nem kivételek ez alól a divatlapok sem, bár való igaz, hogy esetükben a legtöbbször csak egy tökéletesen befotózott modellt láthatunk, ami csak annyit tesz hozzá életünkhöz, hogy látjuk, merre tartanak a divattrendek.

Mégis, azért időnként akadnak kivételek: címlapok, amik ha könnyített módon is de egymás elfogadására buzdítanak, fotók, amelyek szereplőit ritkán látott helyzetekben kapták lencsevégre. És sajnos akadnak olyan esetek is, amikor azért emlékszünk egy-egy képre, mert az a túlbuzgó radírgépeknek köszönhetően igencsak félresikerültek. Szubjektív toplistánkban mindegyikre mutatunk iskolapéldákat.

1. Amikor Victoria Beckham mosolygott

Az Amerikai In Style magazin áprilisi címlapfotózásakor a mindig komor Victoriának is sikerült mosolyt csalni az arcára. Nem kellett hozzá más, csak néhány cuki kisgyerek – akik nem mellesleg a tavasszal megjelent gyerekruha kollekciójának darabjait viselték.


2. Teniszcsillag új szerepben

Serena Williams címlapfotója óta már tündéri kislánya is megszületett, sőt, férjhez is ment egy nem akármilyen esküvő keretén belül a Reddit-alapító Alexis Ohanianhoz.  A Vanity Fair augusztusi lapszámának borítóján azonban még gömbölyödő pocakjával volt látható a teniszcsillag, az Annie Leibowitz által készített fotónak pedig egyetlen gyenge pontja van csak: a tény, hogy Demi Moore óta nem bírnak letérni a csapásirányról a hírességek, ha várandósan akarják megmutatni magukat a világnak.

Érdekes egybeesés egyébként, hogy Demi 1991-es terhesfotója is a Vanity Fair címlapján jelent meg, ugyanilyen szürke háttérrel, éppen augusztusban. Természetesen a fotós akkor is Annie Leibowitz volt.

 


3. A közönségesség legújabb szintje

Nicki Minaj-tól persze nem is kell többet várni, a Paper magazin decemberi kiadásának borítóképe azonban mégis meghökkenti az embert. Az énekesnőt nem egy, hanem három pózban is láthatjuk pucsítani, miközben saját magát kényezteti egy rögtönzött édeshármas keretében, kicsit sem félreérthető pozitúrákban. A Saint Laurent csizmája azért dögös.


4. Az év sztárpárja

Gigi Hadid és pasija, Zayn Malik énekes közös fotója, ami a Vogue augusztusi számához készült, tökéletesen kifejezi a fiatalokra jellemző genderfluid énképüket, azt, hogy a nőies és férfias jegyek miként keverednek össze, járnak-kelnek át a képzeletbeli határokon, miközben úgy tűnik, mégis képesek új összhangot kialakítani egy új szinten.


5. Szépség a megszokotton túl

A kanadai Elle februári címlapján volt látható 2017 egyik legfelkapottabb modellje, a vitiligo nevű bőrbetegségéről ismertté vált Winnie Harlow. A fotózott pozitúrában vagy ruhájában igaz nincs semmi extra, mégis, önmagában az, hogy a standard szépségideáltól eltérő arcok is felkerülhetnek egy nemzetközileg is elismert divatlap borítójára, olyan dolog, amire érdemes felkapni a fejünket.


6. Az első arab Vogue

Már önmagában az is nagy dolog, hogy az arab világban útjára indult az első, nyomtatott kiadású Vogue magazin, első címlapjukhoz pedig talán nem is választhattak volna tökéletesebb modellt, mint az apai ágról palesztin gyökerekkel rendelkező Gigi Hadidot. A fekete-fehér fotó gyönyörűen megkomponált, a félig az arcot takaró, hidzsábot idéző fátyol, a kivillanó, csupasz vállak és a büszke fejtartás meglehetősen komplex üzenethalmazt hordoz magában.

Készült egyébként egy másik verzió is a címlapra, ami sokkal zárkózottabb, titokzatosabb – nekünk az első verzió jobban tetszik.


7. Madonna visszatért, csak kicsit másként

Paris Jacksont a Harper’s Bazaar címlapján láthattuk egy meglehetősen ellentmondásos stílusban. Megjelenése egy az egyben a fiatal Madonnát idézi, pedig a fotósorozat, ami készült hozzá, a ’40-es évek Franciaországát, a II. Világháború áhított lezárását dolgozta fel. Mégis, a platinaszőke haj, a vastag, sötétbarna szemöldök, a vörös rúzs és a ’80-as éveket idéző ruha, tisztára Madonna stílusát juttathatja eszünkbe.

Az áprilisi címlapfotót követően fel is röppentek a hírek, hogy Blond Ambition néven hamarosan filmet forgatnak Madonnáról, amiben a főszerepet Paris kapná. Az énekesnőnek azonban egyáltalán nem tetszik az ötlet, így jelenleg még nem tudni, lesz-e egyáltalán valami a moziból.


8. Csoportkép kis hibával

Az amerikai Vogue márciusi kiadásának címlapfotójára mindenki rákerült, aki aktuálisan a modellvilág élvonalában szerepel: Adwoa Aboah, Liu Wen, Ashley Graham, Vittoria Ceretti, Imaan Hammam, Gigi Hadid és persze a Forbes-lista vezetője, Kendall Jenner. Kis híján a fotó divattörténeti momentummá is válhatott volna, ha nincs az a Photoshop baki, aminek köszönhetően Gigi Hadid karja polipokat megszégyenítő hosszúságúra nyúlt és elért egészen Ashley Graham derekáig. A szerkesztési malőrnek köszönhetően, így már más okok miatt marad meg a köztudatban a tengerparti jelenet.


9. Plus size pancsolás

Amy Schumerről nehezen lehetne állítani, hogy igazi szexbomba, és pont ez a jó. Tudták ezt az In Style magazinnál is, mikor májusi számuk címlapjára valamely topmodell szirénteste helyett őt tették, amint dögös fürdőruciban lebeg a víz tetején.


10. A legdurvább fiatalítás

Ha már volt szó Madonnáról, nem hagyhatjuk ki az ő címlapfotóját sem, még az év elejéről. A februári Harper’s Bazaar borítóján volt látható – már amennyit hagytak belőle, miután szétretusálták a fotóját. Az amúgy is rommá vasalt arcú dívából érthetetlen, miért akarták a huszonéves szűzlányt elővarázsolni. Letett ő már annyit az asztalra, hogy ráncokkal együtt is élvezhetné vezető helyét a popvilágban . persze ezt neki is fel kellene ismernie.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top