Shine

510 millió forint takarta Nicole Kidman testét – a legdrágább ruhák a vörös szőnyegről

20 milliós értékhatár alatt be sem jutott ruha a válogatásba, ami a legdrágább vörös szőnyeges ruhák közül villant fel tízet.

Hogy ki az, aki fizetett is az A-listás sztárok közül az öltözékért és kik kapták grátisz, némi médiamegjelenésért, ritkán derül ki. Mindenesetre az őrületes összegek valósak, a már elárverezett, a divattörténet részét képező haute couture ruhák esetén pedig csak egy fokkal érthetőbb a sokmilliós árcédula.

Anne Hathaway – Valentino – 20,5 millió Ft

Fotó: Getty Images

A 2011-es Oscar-díjátadón viselte a színésznő a több mint húszmillió forintba kerülő vörös Valentino ruhát, amelyhez a kiválasztott ékszerek sem bazári bizsuk voltak. Tiffany & Co. gyémántokkal kirakott nyakéke tíz millió dollár, vagyis 2,5 milliárd (!) forint értéket képviselt.


Kate Winslet – Valentino – 25 millió Ft

Fotó: Getty Images

Állítólag a színésznő lánya, az akkor hétéves Mia választotta ki édesanyja számára a menta zöld Valentino ruhát, amit Kate Winslet a 2007-es Oscar-gálán viselt.


Charlize Theron – Dior – 25 millió Ft

Fotó: Getty Images

Szintén Oscar-gálára készült a hófehér Dior couture ruha, amit 2013-ban láthattunk Charlize Theron színésznőn. Az értékes kiegészítők ez esetben sem maradtak el, a Harry Winston gyémánt karperecek ára valamivel 1 milliárd forint felett mozgott.


Jessica Biel – Chanel – 25 millió Ft

Fotó: Getty Images

A 2014-es Oscar-díjátadón láthattuk Jessica Bielen az ezüstösen csillogó Chanel estélyit, ami a divatház akkori, tavaszi/nyári haute couture kollekciójának darabja volt. A szikrázó ruha ezernyi apró gyöngynek köszönhetően kapta fényét, amelyeket természetesen egytől egyig kézzel varrtak fel.


Cate Blanchett – Armani Privé – 25 millió Ft

Fotó: Getty Images

A százezer dolláros, vagyis szintén kb. 25 millió forintos kategóriába tartozik Cate Blanchett haute couture ruhája is, amit 2014-ben viselt az Oscar-gálán. Az akkori trendnek megfelelő lágy, pasztell színű ruhának több száz Swarovski kristály és flitter adta meg az Oscar-díj átvételéhez illő ragyogást.


Lupita Nyong’o – Calvin Klein – 38,5 millió Ft

Fotó: Getty Images

Az álomszép, 6000, különböző méretű gyönggyel kivarrt Calvin Klein estélyi ruhát 2015-ben viselte az Oscar-gálán a színésznő, akit abban az évben a divatkritikusok z esemény legjobban öltözött sztárjának kiáltottak ki. A ruha körüli médiafelhajtás nem ért véget az eseménnyel, azt ugyanis másnap ellopták a színésznő hotelszobájából – majd két nappal később a hotel egyik mosdójában meg is találták. A tolvaj valószínű, hogy azt remélte, a több ezer igazgyöngy árából szépen megalapozza hátralévő életét, azonban azokat állítólag bevizsgáltatta és kiderült, hogy nem valódiak, így az enyveskezű illető visszavitte zsákmányát a helyszínre.


Cate Blanchett – Armani Privé – 50 millió Ft

Fotó: Getty Images

A sötétszürke, csillogó estélyit a 2007-es Oscar-díjátadón láthattuk a színésznőn. A ragyogás ez esetben is a különböző méretű Swarovski kristályoknak volt köszönhető.


Diana hercegné – Victor Edelstein – 83 millió Ft

Fotó: Getty Images

Az emlékezetes alkalomra, amikor John Travolta megtáncoltatta Diana hercegnét, akkor került sor, mikor férjével látogatást tettek Amerikában és tiszteletükre esti fogadást rendeztek a Fehér Házban. Az 1985 novemberi eseményre Diana egy fekete bársony estélyi ruhát választott Victor Edelsteintől, amit 2013-ban 240000 Fontért, vagyis körülbelül 83 millió forintért árvereztek el.


Nicole Kidman – Dior – 510 millió Forint

Fotó: Getty Images

John Galliano nem sokkal a 1997-es Oscar-gála előtt került a Dior házhoz, az újonc tervező számára így hatalmas megmérettetésnek számított, hogy Tom Cruise feleségének ő tervezheti a ruháját. Nicole Kidman akkor még inkább csak az ígéretes, de még be nem futott friss húsok között volt számon tartva Hollywoodban, így számára sem volt mindegy, hogy az Oscar-gála vörös szőnyegére milyen öltözékben érkezik. Az eredmény végül divattörténelmet írt, a fénylő, sárgászöld ruha igencsak kitűnt az akkori, jobbára pasztell vagy primer színekben pompázó estélyik közül. A két millió dolláros árat ez esetben a színésznő (és férje) valóban ki is fizette.


+ 1 Marilyn Monroe – 1,4 milliárd Ft

Fotó: Getty Images

Marilyn Monroe fehér ruhája egyetlen libbenéssel vonult be a mozifilm és a divattörténetbe egyaránt, igaz, nem a vörös szőnyegen, hanem a metró szellőrácsán, az 1955-ös, Hétévi vágyakozás filmben. Az 1,4 milliárdos árat a William Travilla által készített fehér, (mára már inkább ekrü színűvé sárgult) ruháért 2011-ben egy aukción adták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top