Shine

100+ fotón a Párizsi Haute Couture Divathét legjobb ruhái

Párizs pár napra nem csak a fények, de a glamúr városává is avanzsált, mialatt az haute couture divatházak legújabb álmaikat vitték a kifutókra.

Párizs pár napra nem csak a fények, de a glamúr városává is avanzsált, mialatt az haute couture divatházak legújabb álmaikat vitték a kifutókra. Szemkápráztató részletek és meghökkentő fazonok váltották egymást, némi nosztalgikus árnyalatot bekeverve, ami a régi idők újragondolt szabásvonalainak volt köszönhető.

Királykisasszonyok haute couture ruhái

Ha az haute couture ruhákról van szó, valljuk be, alapjáraton a csodás, habos-babos estélyi ruhák jutnak az eszünkbe. Nem csalódhattunk most sem, Elie Saab, Valentino vagy Giambattista Valli ismét megmutatták, mire képesek egy rőfnyi tüllel és egy kosárnyi flitterrel.

Megnézem
Összes kép (25)

Futurisztikus street style haute couture módra

Van abban némi ellentmondásosság, hogy a leghagyományosabb technikával olyan vibráló, sokszor absztrakt, néhol futurisztikus kollekciók születtek, amelyek látványa modern világunk kivetüléseinek is tekinthetők. A legjobb példa erre John Galliano kollekciója a Maison Marguiela számára, amelynek holografikus anyagból készített ruhái más színekben pompáztak a résztvevők szemei előtt és megint másban, ha a vakuk villanásai örökítették meg őket.

Megnézem
Összes kép (13)

A-listások haute couture kívánságlistája

A klasszikus, hercegnős fazonok mellett jó pár ámulatba ejtő estélyi ruhát láthattunk, amelyek ugyan átmérőben kisebbnek hatottak, látványban semmiképp sem mutattak kevesebbet gigantikus társaiknál. Csak remélni tudjuk, hogy néhányat közülük viszontlátunk még valamelyik hollywoodi hírességen. Ralph & Russo például önmaga képes lenne az Oscar-díj átadó teljes női hadát couture-be öltöztetni úgy, hogy még a változatosság sem sínylené meg.

Megnézem
Összes kép (32)

Nadrágok haute couture módra

Ha bárki kételkedne benne, hogy nadrágban nem lehetünk elég elegánsak, érdemes végignézni válogatásunkat, amiben az haute couture kollekciók legszebb, nadrággal kombinált ruháit láthatjuk. A fénylő anyagok, a csillogó rátétek és díszek álomszép szettekben egyesültek, amik közül Azzaro ruhái különösen kiemelkednek.

Megnézem
Összes kép (11)

Különleges részletek méretre szabva

A Chanel sütiruhái és fátylai mellett Jean Paul Gaultier fekete-fehér kollekciója is emlékezetes részlete marad a tavaszi/nyári haute couture bemutatóknak, mint ahogyan a Valentino-ház operettszínpadra illő tollas kalapjai is megérdemlik, hogy kiemelt figyelemben részesüljenek.

Megnézem
Összes kép (13)

A kifutók menyasszonyai

Keményen tartja magát az állítás, miszerint haute couture bemutató nincs legalább egy menyasszonyi ruha nélkül. Nos, valójában több divattervező esetén is hiányzott a kimondottan arás darab, hiányt azonban mégsem szenvedtünk hófehér ruhakölteményekben. Ralph & Russo valódi királynői változatától Stephane Rolland lágy anyagú nadrágkosztüméig változatos megoldásokat láthattunk.

Megnézem
Összes kép (18)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top