Shine

Répanadrág, csuklószőrme és vad színek – Ezek a New York-i Divathét trendjei

Igaz, a New York-i Divathét tervezőinek többsége biztonsági játékosként közelített a kifutók felé, azért így is tanúi lehettünk néhány hűha-pillanatnak.

Igaz, a New York-i Divathét tervezőinek többsége biztonsági játékosként közelített a kifutók felé, azért így is tanúi lehettünk néhány hűha-pillanatnak.

Marc Jacobs a ’80-as évek haute couture királyainak legextrémebb darabjait elevenítette fel – volt egy kis Mugler, no és persze Saint Laurent is. Hatalmas vállrészek, méretes masnis övek, bő szárú nadrágok, csupa erős, izgalmas színnel párosítva. A színek szerencsére a legtöbb kollekciót jellemezték, téli komorság helyett, élénk sárgák, karakteres kékek is zöldek bukkantak fel, és bár a lila az év színe, más szín volt az, amire mindent feltettek a tervezők.

Répanadrág

Az anti-slim nadrágok továbbra is tarolni fognak, lágyabbtól (anna Sui) az erős anyagú, akár bőrből készült (Marc Jacobs) változatokig láthattunk rájuk példákat. A retro fíling a pantallók esetében a magas derékszabású, szűkülő szárú, derékban csípett fazonokban csúcsosodik ki – vagyis tinikorunk átkában, a répaszárú nadrágokban.

Megnézem
Összes kép (5)

Csuklószőrme és szőrcsíkok

Ha tél, akkor (mű)szőrme – ez evidens. Az ajánlások szerint azonban nem kell bundába burkolnunk magunkat, ha nem akarjuk. Elegendő lehet egy szőrmés sál, stóla vagy trükkösen elhelyezett szőrmecsík a kabátra. Ez utóbbiak közül a kabátujjak alsó részét díszítő változatok erős trendek bizonyulnak, amikről asszociálhatunk ugyan egy szépen borotvált uszkárra is, mi mégis inkább egy kis jól célzott divatizgalmat látunk benne.

Megnézem
Összes kép (10)

Színkavalkád

2018 utolsó hónapjai csak úgy pezsegni fognak majd a sok izgalmas színtől. A jellemzően sötét, szomorkás hangulat helyett néhány bemutató esetén (Tory Burch) szinte elbizonytalanodott az ember, melyik szezonra is kap ajánlást a divatguruktól. Retinaszaggató neon árnyalatok (Jeremy Scott), néhol csillogó részleteket is rejtő erőteljes, gazdag színek (Marc Jacobs) vesznek majd körül minket, amik között a sárga épp csak egy napsugárnyit marad le az őszi/téli vezérszín mögött.

Megnézem
Összes kép (11)

Tetőtől-talpig pirosban

Ha már a színeknél tartunk – és utaltam is rá -, ki kell emelni a pirosat, ami a pipacsszíntől a lángvörösön át a buja bíborig számtalan változatban feltűnt, és hogy fokozzák a tervezők a hatást, jellemzően az egész outfitre ráhúzták a vad árnyalatot.

Megnézem
Összes kép (6)

Kötött pulcsik extrákkal

Egy szép pulcsi mindig jó, idén pedig kötelező lesz! Sőt, az sem baj, ha picit szakadt a design (Vivienne Tam), fő, hogy legyen látványos a mintája, különleges a kötése – akár olyan, mint amit kifordítva vettek fel (Calvin Klein).

Megnézem
Összes kép (10)

Maxiruhák a maximumon

New Yorkot elárasztották a maxiruhák, a következő őszi-téli szezon overáljai így jó eséllyel ők lesznek. Lehetnek drámaian bővek (Carolina Herrera), sportos vonalvezetésűek (Ralph Lauren) vagy végtelenül romantikusak is (ADEAM). Elnézve a tucatnyi változatot, szinte biztos, hogy szép számmal kerül majd be közülük a fast fashion kínálatba is.

Megnézem
Összes kép (6)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top