Shine

A gála, ahol Katalin hercegné szegte meg a dress code-ot – BAFTA 2018

Fekete ruhában érkezett a vendégek többsége az idei BAFTA gálára. Katalin hercegné nem, viszont megvolt rá az oka.

Vasárnap este rendezték Londonban a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) díjátadóját, ahová a Golden Globe gálához hasonlóan fekete ruhákban érkeztek a meghívottak, ezzel kifejezve tiltakozásukat a munkahelyi szexuális zaklatás, illetve a nemek közötti egyenlőtlenségek ellen, a #metoo, illetve a Time’s Up! mozgalmak  jegyében. A fekete dress code-ot kevesen szegték meg, köztük volt azonban Katalin hercegné, neki azonban jó oka volt rá.

A leg-leg-leg feketék

Angelina Jolie (Getty Images)

Angelina Jolie magasan felsliccelt bársonyruhája nagyon emlékeztetett arra az estélyire, melyben a 2012-es Oscar-gálán az ikonikus combvillantást produkálta. A pózt ezúttal – a bal lábával – akár meg is ismételhette volna ebben a Ralph & Russo kreációban, de nem tette, hiszen nem volt rá semmi szükség, sőt.

Jennifer Lawrence (Getty Images)

Jennifer Lawrence Dior-ruhájában, egyszerű frizurájával és letisztult sminkjében egészen olyan volt, mintha egy festményről lépett volna elő.

Salma Hayek (Getty Images)

Salma Hayek maga volt a megtestesült nőiesség ebben a csillámos rátétekkel díszített Gucci kreációban.

Letitia Wright (Getty Images)

Letitia Wright szintén egy csillámos, fekete Gucciban került a gála legjobban öltözött sztárjai közé.

Margot Robbie (Getty Images)

Margot Robbie Givenchy-ruhája nem az, amire elég egyszer rápillantani. Minél többször és minél alaposabban vizsgálod, annál izgalmasabb részleteket veszel észre rajta.

Kristin Scott Thomas (Getty Images)

A nagybetűs Minimalista Elegancia à la Kristin Scott Thomas.

Isabelle Huppert (Getty Images)

A tollas felsőrész és a flitteres szoknya így együtt akár túl sok is lehetett volna. Isabelle Huppert azonban díva módjára viselte.

Lupita Nyong’o (Getty Images)

Lupita Nyong’o védjegyének számítanak az élénk, szinte világító árnyalatú ruhák, ezúttal azonban ő is tartotta magát a fekete dress code-hoz. Úgy mellesleg, szerintünk Elie Saab estélyijében ő nyerte a gála ruhaversenyét.

Akiknek nem jött össze…

Anya Taylor Joy (Getty Images)

A bugyivillantós szett egy Music TV-s pőreparádén talán még elmegy, de erre az eseményre a legkevésbé sem volt indokolt választás. Anya Taylor Joy ráadásul nem is az egyedüli volt, aki alsóneműjét mutogatta a BAFTA vörös szőnyegén.

Sophie Cookson (Getty Images)

Így tett ugyanis Sophie Cookson brit színésznő is…

AJ Odudu (Getty Images)

Az előző két szett azonban máris sokkal finomabbnak és sejtelmesebbnek tűnik, ha megpillantjuk AJ Odudu brit tévés műsorvezető szettjét, akiről mintha egészen konkrétan lemaradt volna egy ruhadarab.

Saoirse Ronan (Getty Images)

Saoirse Ronan öltözékével  az a legnagyobb gond, hogy akár tökéletes is lehetne, ha a három hangsúlyos elem, vagyis a flitterek, a toll vagy az áttetsző szoknyarész közül – a kevesebb több jegyében – valamelyik nem került volna rá.

Allison Janney (Getty Images)

Allison Janney estélyijének ujjmegoldását vélhetőleg stílusosnak szánták, de inkább befejezetlennek tűnik tőle a ruha.

Caitriona Balfe (Getty Images)

Ahol ilyen sok a fekete ruha, ott jelentős esély van rá, hogy valakié hullazsákra hasonlítson. Ezúttal Caitriona Balfe ír színésznő volt ez a legkevésbé sem szerencsés.

Akik nem feketében érkeztek

Katalin hercegné és Vilmos herceg (Getty Images)

Katalin hercegné  sötétzöld Jenny Packham estélyiben jelent meg a gálán, melyen mell alatt azért futott egy fekete szalag. A hercegnének jó oka volt arra, hogy megszegje a dress code-ot: a brit királyi család tagjainak ugyanis tilos bármiféle politikai állásfoglalás, így ha feketébe öltözött volna, ezt a szabályt szegte volna meg. Sokan ugyanakkor kritizálják emiatt, mondván, hogy a #metoo, illetve a Time’s Up! nem a politikáról, hanem a szexuális zaklatás elleni kiállásról szól, így Katalin hercegnének is illett volna feketében érkeznie. Persze, ha feketében lett volna, akkor nyilván amiatt kapott volna kritikákat, így tökéletes megoldás ebben az esetben nem volt.

Hofit Golan (Getty Images)

Hofit Golan izraeli celeb viszont nem tagja a királyi családnak, a vörös szőnyeges eseményekre pedig nem érdemei, sokkal inkább kapcsolatai révén jut be, és ha már ott van, igyekszik minél inkább felhívni magára a figyelmet. Ezúttal azzal, hogy egy mellben némileg elszabott, émelyítően csillámos Disney-hercegnő ruhát vett fel, a dress code-ra pedig csak a fekete övvel utalt, már ha ez egyáltalán utalás volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top