Shine

Trendveteránok és irizáló újítások – A Párizsi Divathét legjava

Vibráló színeket csak elvétve láthattuk, az élénk árnyalatok helyett a klasszikus divattrendeket rázták fel és borították be fénnyel.

Vibráló színeket csak elvétve láthattuk, az élénk árnyalatok helyett a klasszikus divattrendeket rázták fel és borították be fénnyel. A mintákkal bőkezűen bántak, romantikus virágok, hippis patchwork foltok, maszkulin kockák, no és persze az állatminták sem hiányozhattak.

A párizsi fekete – és fehér

A párizsi divatbemutatók tömve voltak éjsötét szettekkel, várható volt, hogy a klasszikus kontrasztos színpárt sem hagyják ki a szórásból. Viselésére több, különféle alternatívát is láthattunk, a Givenchy és a Valentino divatház a letisztult eleganciát mutatta be, Elie Saab romantikus, csipkés megoldásokat készített, a Louis Vuittonnál pedig grafikus játékossághoz használták fel a színpárt.

Megnézem
Összes kép (15)

Maszkulin nadrágkosztüm

Az ajánlások szerint a business look ősztől meglehetősen maszkulin lesz. A karizmatikus kockás együttesek maradnak, a fazont tekintve az alakot követő, de lezser változatok a gyakoriak, az oversize blézereket így most egy picit eltehetjük. A vállak továbbra is szélesek (bár már csökken a ’80-as évek hatása), a nadrágok derékrésze magas.

Megnézem
Összes kép (8)

Fényes felületek

A flitterrel borított ruhák helyett a futurisztikus hatást idéző, irizáló színek, az elegancia irányába kacsintgató, fénylő szatén és a domina hangulatú vinyl felületek voltak meghatározók. A lakkbőr hatás a Londoni Divathét után itt is hangsúlyos szerepet kapott.

Megnézem
Összes kép (16)

A klasszikus bőr

A Milánói Divathetet követően Párizsban is tobzódtak a kollekciók a bőrből készült szettekben. Hogy mekkora részük számított etikus bőrnek, vagyis nem valódinak, hanem valamilyen művi úton gyártottnak, jobb inkább nem firtatni, mindenesetre a kabátok mellett számos csodás ajánlást láthattunk maxi bőrruhákra és nadrágokra.

Megnézem
Összes kép (19)

Király, hogy kék

A New York-i piros és a londoni sárga után Párizsban új színt tűztek ki zászlóikra a tervezők, mégpedig a királykéket. A neon színek hiányában a királykék telt, gazdag árnyalata szolgáltatta a szükséges vibrálást. Színpárosításban azonban nem feszegették a határokat, a jól bevált fekete és bézs árnyalatokat hívták segítségül.

Megnézem
Összes kép (13)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top