Shine

Az abortusz mellett kampányol a divatáruház kirakata

Az abortusz legalizálása mellett tette le a voksát a neves angol áruház, a Selfridges, mikor engedélyt adott rá, hogy figyelemfelhívó üzenetekkel borítsák kirakatát.

A látványos üveggraffiti Richard Malone ír divattervező alkotása, aki a nők jogaiért és egyúttal az abortusz lehetőségéért tüntetett ily módon.

Írországban ugyanis májusban népszavazást tartanak arról, liberalizálják-e a művi terhességmegszakításra vonatkozó jogszabályokat, egyúttal „hatályon kívül helyezzék-e az alkotmány 1983-ban bevezetett 8. módosítását, amely egyenlőként kezeli az anyának és meg nem született gyermekének az élethez való jogát, és ehelyett a parlament hozza meg a vonatkozó jogszabályokat” – hír24.

Richard Malone abortuszt támogató kirakatdekorációja a Selfridges számára (Fotó: instagram.com/mccollywood)

A Selfridges vezetősége azonban túlzottan is politikai töltetűnek érezte a végeredményt, és arra kérte a designert, törölje le a repeal, azaz hatályon kívül helyezés kifejezést a kirakati üvegről.

Az abortusz támogatói persze azonnal üdvözölték Malone alkotását, és a közösségi médiafelületeken nem győzik megköszönni neki a támogatást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top