Shine

Leszólta a szépségkirálynő ruháját, feljelentették

A neves thai influencernek nem tetszett a szépségkirálynő ruhája, melyet azonban az ország királyának lánya tervezett.

Wanchaleom Jamneanphol, ismertebb nevén Mixy Bigmouth thai influencer egy Facebook-posztban csúnyának nevezte azt a kék, sellő fazonú ruhát, melyet hazája szépségkirálynője, Sophida Kanchanarin viselt a Miss Universe világversenyen. A szóban forgó ruhát azonban személyesen Maha Vajiralongkorn thai király egyszem lánya, Sirivannavari Nariratana hercegnő tervezte.

 

 

Sophida Kanchanarin (Instagram)

A bejegyzést olvasta a politikai babérokra törő milliárdos üzletember, Kitjanut Chaiyosburana is, és úgy kiakadt rajta, hogy feljelentette az influencert.

„Nem tudom elfogadni, hogy egy, az online világban jól ismert személy negatív véleményt fogalmazzon meg, amely befolyásolja az ország hírnevét” – nyilatkozta Chaiyosburana a sajtónak.

Mixy Bigmouth (Instagram)

Thaiföldön rendkívül szigorúak az úgynevezett lèse-majesté, vagyis a felségsértési törvények, így az influencer súlyos büntetéssel nézhet szembe.

Jamneanphol azóta törölte a kifogásolt bejegyzést és elnézést kért érte, mondván, hogy nem állt szándékában megsérteni az uralkodócsaládot.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top