Shine

Ezek a legnépszerűbb szemöldökformák

Mielőtt szemöldökcsipeszt ragadsz, azért gondold át, melyiket választod.

Az elmúlt években a szépen formázott szemöldökök kiemelt jelentőséget kaptak, amelyek megjelenése sminkeléstől függetlenül sokat javíthat – vagy ronthat – arcunkon. Bár Rihanna nemrég a Vouge címlapjáról riogatott mindenkit a ceruzavékony szemöldökök trendjének bejövetelével, 2019-et mégiscsak a dús fazonok és formák határozzák meg.

Madártollak ihlette

Madártoll ihlette szemöldök (Fotó: instagram/claudianeacsu)

Nagyon könnyű a formázásuk, és pillanatok alatt dúsabbá, vastagabbá varázsolják a szemöldököt a madártollak ihlette fazonok. Lényegük, hogy szemöldökfésűvel, formázógéllel vagy színezett, spirálfejes szemöldökformázóval lentről picit ferdén, felfelé irányuló mozdulatokkal fésüljük át, hogy a szőrszálak végei az ív tetejénél jól elkülönüljenek. Belülről kifelé haladva nagyjából a szemöldök ívének feléig így formázzuk meg, majd fokozatosan térjünk vissza a szemöldökív irányába, de semmiképp se vékonyítsuk vissza.

Madártoll ihlette szemöldök (Fotó: instagram/modelmalay)


Világos és hangsúlyos

A szemöldök ívét egy kis trükkel még jobban kiemelhetjük (Fotó: instagram/mavi.mu)

Amellett, hogy megformázzuk, megszínezzük szemöldökünket, érdemes a jó öreg fénytrükköt is bevetni, még akkor is, ha alapjáraton nem kedveljük az erőteljes sminkeket. A szemöldökcsontra, a szemöldök íve alatt közvetlenül tegyünk a bőrszínünknél világosabb árnyalatot, majd dolgozzuk el, hogy a szemhéj felé haladva fokozatosan egybeolvadjon bőrünk (vagy sminkünk) színével. Ennek lényege, hogy a világosabb szín kontrasztosabbá teszi a szemöldök ívét, amitől az pluszkiemelést kap. Használhatunk hozzá fénylő highlightert, azonban ha természetesebb hatásra vágyunk, elegendő lehet a nude szemsminkpalettából egy megfelelően világos árnyalattal kisminkelni a területet.

Világos színnel kiemelt szemöldökdivat (Fotó: instagram/amaliabot)


Arclifting szemöldökkel

Kate Bosworth (Fotó: instagram/katebosworth)

Nagy divat, hogy a szemöldökívet az ív felétől kifelé amennyire lehet, ferdén felfelé fésüljük, ugyanis ezzel a trükkel a halánték irányába mutató ív egy miniarcliftinggel is felérhet. Ennek oka, hogy ha enyhítjük a külső ívszakasz lejtését, sokkal frissebbé, nyitottabbá válhat a tekintet. Ha ilyen szemöldökre vágyunk, első körben érdemes azért felkeresni egy kozmetikust, hisz nem biztos, hogy meglévő formánkat csak úgy át tudjuk fésülgetni, pláne, ha az ív vékonyka. 

A szemöldökív felétől formázzuk ferdén felfelé a szőrszálakat, hogy tekintetünk nyitottabb legyen. (Fotó: instagram.com/brunaveroneze)


Ahogyan teremtetett

A természetesen vastag, dús szemöldökök a legdivatosabbak még mindig. (Fotó: instagram/kayleekar)

Vélhetően a legegyszerűbb trend, már akkor, ha alapvetően szép, természetesen dús szemöldököd van, minden más esetben inkább fektess nagyobb hangsúlyt a formázásra. Ha azonban szemöldököd java nem esett áldozatául tinikorod lelkességének, elég, ha egy kis színezővel átfutsz rajta, amivel kiemelheted a formáját, színét, és ha akarod, tovább dúsíthatod. Persze egy kis átfésülés itt sem árt, hogy ne legyen túl kusza a látvány.

Természetes szemöldök (Fotó: instagram/elenadogarumarchelov)


Lágy ívek

Lágyan színezett szemöldöktrend (Fotó: instagram/mutsumi_makeup)

Mint látható, az erősen kontúrozott szemöldökök mellé felsorakoztak a lágyabb, természetesebb alternatívák, mint azok, amelyek ugyan színezve és formázva vannak, mégis a lehető legnatúrabb módon. Por állagú szemöldökárnyalóval például természetesebb hatást érhetünk el, mintha szemöldökceruzával rajzolgatnánk az ívet, amelyből amúgy sem szükséges a Kardashian-féle egyenfazont választani. 2019-ben az már kezd elcsépelt lenni.

Lágyan színezett, természetes hatású szemöldök (Fotó: instagram/14ecosmetics)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top