Shine

A párizsi haute couture divathét ezúttal sem okozott csalódást

Lezajlott Párizsban a „magas szabászat” remekeit bemutató haute couture divathét, mutatjuk a kollekciók legkáprázatosabb darabjait.

Az haute couture divatbemutatók mindig egy picit más dimenzióba röpítik az embert, az ott bemutatott ruhák messze túlmutatnak bármilyen öltözéken, melyet valaha is viselni fogunk. A kézzel készített mestermunkák a legapróbb részletekig kidolgozottak, érdemes rákeresni a bemutatókat követően közzétett videókra, melyekben közelebbről láthatjuk, micsoda precíz kézimunkákról van szó.

A most véget ért párizsi haute couture divathét sem szűkölködött a látványos ruhacsodákban, melyekből a teljesség igénye nélkül, de mutatjuk a legszebbeket, legnagyobbakat és legszokatlanabbakat.

Vörös szőnyegre készítve

Hol másutt, ha nem az haute couture bemutatókon láthatók azok az estélyi ruhák, amelyekből a világ sztárjai majd csipegetni fognak, ha közeledik az Oscar-gála, a BAFTA-díjátadó, vagy a többi bál és gála, melyekre az A-listás hírességeket várják. Szépséges ruhákból annyi akadt az elmúlt napokban Párizsban, hogy mi is két részletben mutatjuk be őket. Elsőként következzenek a visszafogottabb változatok, melyek elegancia tekintetében csillagos ötösök, de anélkül, hogy csípőig felsliccelték volna őket, vagy köldökig dekoltálták volna a felső részt. Színek és fazonok tekintetében egyébként igazán üdítő a változatosság, kíváncsian várjuk, melyeket fogjuk valóban viszontlátni a vörös szőnyegen.

Megnézem
Összes kép (19)

Szexi estélyi ruhák

A vörös szőnyeges ruhák lendületesen sliccelt, mélyen dekoltált vagy épp miniruhás változataiból is látványos csokrot tudtunk összeállítani, kezdve Elie Saab ruhakölteményeivel, amelyek látványos övet is kaptak (ami egyébiránt a teljes couture hét során gyakorta visszatérő ruhaelemnek számított). Alexandre Vauthier esetén nem voltak meglepők a kihívó részletek, míg Iris Van Herpen légies kollekcióját nézve szinte fel sem tűnt, hogy itt-ott nem takarta a modellek bőrét semmi, olyan precízen megkomponált öltözékekről volt szó.

Megnézem
Összes kép (9)

 

Volumen, volumen, volumen

A habos-babos szekció sem maradt el a divathétről, Lady Gaga vagy Jennifer Lopez vélhetően már most örömködik, micsoda csodaruhákban fog tündökölni a következő nagyszabású rendezvényen. Giambattista Vallí hozta a „szokásos” tüllös gigaruhákat, a Giorgio Armani Privé egy álomszép, pasztell sütiruhát (is) prezentált, de érdemes vetni egy pillantást a Valentino divatház remekeire is, ahol Pierpaolo Piccioli vezető tervező ismét a maximumra tolta a volument mind a színek, mind a formák tekintetében. 

Megnézem
Összes kép (9)

Couture kabátok

A köpenyek alapjáraton is jellemző kiegészítői voltak az haute couture kollekcióknak, de azt is láthattuk, hogy egy kabát miként ölthet fel estélyi ruhákat megszégyenítő szépséget, illetve hogyan (és milyet) javallott viselni, ha egy roppant fagyos és roppant elegáns alkalomra hivatalos a nagyérdemű. Ulyana Sergeenko jóvoltából láthattuk, milyen militaryzöld trencskó, ha azt a magas szabászat kezelésbe vesz, Jean Paul Gaultier vadállatias földszínekkel operált, a Givenchy-ház bemutatóján pedig egy halványlila kabátruha látványa volt igazán lenyűgöző.

Megnézem
Összes kép (11)

 Extrém couture

Jöjjenek végül az haute couture divathét leglátványosabb kreációi, azok, amelyek viselése a fekete Amex mellett nagyfokú bátorságot is kívánnak. Jean Paul Gaultier-ben ezúttal sem kellett csalódnunk, Schiaparelli szivárványos ruhája is kellőképp izgatta a szemeket, de az olyan klasszikus dvóivatházak, mint a Christian Dior és a Valentino sem fukarkodott a meglepő outfitekkel.

Megnézem
Összes kép (9)

 

Párizsi haute couture divathét 2019-2020 ősz-tél

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top