10 celebállat, akit követned kell az Instán

Sok magyar celeb örülne annak, ha annyi követője lenne, mint Ed Sheeran macskáinak vagy Lady Gaga kutyájának.

aA cuki kisállatos fotókat csak egy tudja felülmúlni, a sztárok cuki kisállatos fotói. Hisz ha már valaki híres, annak négylábú pajtása is híres. Itt már nem csak egy doromboló cicáról van szó, hanem a Lagerfeld macskájáról. Vagy Ed Sheeranéről. Számunkra pedig igazi mázli, hogy évek óta divat az állatrajongó hírességek körében, hogy saját Instagram-oldalt nyitnak kis kedvencüknek, aki természetesen „szülei” családnevét felvéve, egyes szám első személyben posztolgat mindennapjairól. Közülük mutatjuk a tíz legnépszerűbb „szőrös gyereket”, akiknek a köreiben nem ritka a több százezres követői tábor sem.

Lady Gaga kutyája, Miss Asia

Követők száma: 233 131

Instagram: @missasiaxoxo

Miss Asia már régi motoros a szakmában, gazdája, Lady Gaga még 2015-ben hozta létre saját instás oldalát, amelyen azóta is gyűlnek a cuki kutyás fotók. Korábban a gazdi is gyakori szereplője volt a fényképeknek, az elmúlt két évben azonban Lady Gaga eltűnt a feedből, melynek tanúsága szerint egyébként nem a fekete francia bulldog az egyetlen négylábú a családban: még legalább három másik kutyussal kell osztoznia az énekesnőn, akik a Gustave, az Asia és a Koji nevekre hallgatnak, de nem kizárt, hogy több kis kedvenc is várja otthon a sztárt a koncertek után.

 

Dita Von Teese macskája, Aleister Von Teese

Követők száma: 155 543

Instagram: @aleistervonteese

Dita Von Teese börleszktáncos és modell egy devon rex macska boldog gazdája. A hatalmas fülű, sötét cirmos cicus külseje minden, csak nem hétköznapi, egy mesefilmben például tökéletesen alakíthatná bármilyen boszorkány házi macskáját. A kandúrszelfiket a gazdi gardróbjából, fürdőjéből vagy az ágya közepéről már több mint hat éve nézegethetik rajongói, akik bizony szép számmal akadnak. Ez persze nem csoda, hiszen így egy picit még jobban beleláthatnak gazdája hétköznapjaiba, aki szívesen pózol kedvencével, sőt annak otthonát, legalábbis bizonyos részleteit is megpillanthatják.

Dita Von Teese cicája Aleister Von Teese
Megnézem
Összes kép (3)

Amanda Seyfried kutyája, Finn Seyfried

Követők száma: 82 701

Instagram: @finnsite

Finn Seyfried, az ausztrál juhászkutya mindennapjait 2015 novembere óta követhetjük az Instagramon. A kutyus nemcsak egy cuki kis kedvenc, hanem képzett segítő kutya, aki annak idején a legjobbkor érkezett gazdája, Amanda Seyfried életébe, a színésznő ugyanis nehezen dolgozta fel a gyorsan jött hírnevet és sikert, ezért súlyos szorongással küzdött. A sztár nemrégiben a People magazinnak azt nyilatkozta:Teljesen megváltoztatta az életemet, és segített, hogy rátaláljak önmagamra, a függetlenségemre. Ha olyan az életstílusod, mint nekem volt a húszas éveim elején, nincs állandóság az életedben.” Azóta mindez már megváltozott, Finn pedig Amanda Seyfried életének fontos szereplője lett, akitől a színésznő csak akkor válik meg, ha egy filmforgatás kedvéért el kell hagynia az Egyesült Államokat, a hosszú repülőút stresszének ugyanis nem akarja kitenni négylábú barátját. Ilyenkor a kutyus az ügynökénél lakik.

Amanda Seyfried kutyája, Finn
Megnézem
Összes kép (3)

 

Karl Lagerfeld macskája, Choupette Lagerfeld

Követők száma: 287 697

Instagram: @choupettesdiary

A néhai divatcézár igazi sztárt faragott imádott cicájából: Choupette szerepelt már ruhákon és kiegészítőkön, készült saját kollekciója, és bejáratos volt a legfelsőbb divatkörökbe is. Valószínűleg ez a hófehér burmai szent templommacska listánk legismertebb kisállata, aki éppen a napokban, augusztus 15-én tölti be nyolcadik életévét. A rivaldafényből azonban mostanában kevés jut neki – gazdája februári halála óta egyetlen fotó sem került fel róla az instás oldalra, és ez nem véletlen.

Choupette’s Diaryt sohasem maga Lagerfeld vagy a Chanel csapata kezelte, az egy New York-i marketinges lány magánkezdeményezése volt. Ashley Tschudin fejéből pattant ki 2012-ben az ötlet, hogy érdemes lenne online divatnaplót vezetni a cicus főszereplésével, amellyel kétségtelen, hogy felkeltette Lagerfeld csapatának is az érdeklődését, de sohasem találkozott személyesen a divatcézárral, és a fotókat is csak úgy innen-onnan szerezte oldalára – olvasható a The Hollywood Reporter oldalán. Hogy mi lesz a sorsa az oldalnak most, hogy Karl Lagerfeld elhunyt, egyelőre nem tudni, értsd: Tschudinnak most ki kell találnia, hogyan márkázza újra oldalát. Addig is, a cica hivatalosan gyászol.

Choupette cica gyászolja Karl Lagerfeldet
Megnézem
Összes kép (3)

Marc Jacobs kutyája, Neville Jacobs

Követők száma: 211 330

Instagram: @nevillejacobs

A divatvilág leghíresebb kutyája egész biztosan Neville, a bull terrier. Minden sértés nélkül állíthatjuk, ő a gazdi, Marc Jacobs szőrös gyereke, akit mindenhová visz magával a tervező, sőt szerepelt már márkája reklámkampányában is, első önéletrajzi könyvét pedig szintén a kutya főszereplésével publikálta. Rendszeresen posztolgat emellett az eb utazásairól is, a követők számára nem titok, hogy az állat bármikor aludhat a gazdi ágyában, életében azonban nemcsak a divattervező tölt be fontos szerepet, de annak férje, Char Defrancesco és kutyája is. Neville igazi menő arc, akiről nemcsak cukiskodó egyenképeket láthatunk: egy dizájner kutyájához méltó módon kellő mennyiségű rebellis, művészi hajlam is szorult belé.

Marc Jacobs kutyája, Neville
Megnézem
Összes kép (3)

Nina Dobrev kutyája, Maverick Do(g)brev

Követők száma: 363 082

Instagram: @mrs.maverick

A Vámpírnaplók sztárja 2017 áprilisában fogadta örökbe négylábú társát, Mavericket, aki egy border collie–ausztrál juhászkutya keverék, és kétségkívül nagyon imádni való. A kanadai származású színésznő azután döntött a szőrös kis jövevény befogadása mellett, hogy imádott cicája, Miss Lynx 18 évesen meghalt. A cicus egész gyerekkorában és fiatal felnőttkorában vele volt, igazi családtagnak számított, gazdája pedig a legjobb barátjaként szerette. A kölyökként adoptált kutyuli azóta vélhetően mindent megtesz, hogy izgága természetével felrázza Ninát, akivel sülve-főve együtt vannak.

Nina Dobrev kutyája Maverick
Megnézem
Összes kép (3)

Ed Sheeran macskái, Calippo és Dorito

Követők száma: 375 078

Instagram: @thewibbles

Még csak három hete, hogy Ed Sheeran elindította macskái Instagram-oldalát, de a két cicó máris több követőt gyűjtött össze, mint a legtöbb magyar celebritás. Miután bejelentette a saját oldalán rajongóinak, hogy Calippo és Dorito önálló posztolásba kezd, tízezrével kezdték követni a macsekokat, feltehetően azt remélve, hogy így is némi plusz infómorzsához juthatna az énekes magánéletével kapcsolatban. Ehhez képest eddig Ed Sheeranből még csak a kezeit láthatták a kíváncsi szemek, bár kétségtelen, hogy a fotók az énekes és felesége otthonának néhány részletét azért felfedték. 

Carrie Fisher kutyája, Gary Fisher

Követők száma: 182 194

Instagram: @garyfisher

Lassan három éve, hogy árván maradt a fekete francia bulldog, Gary Fisher, akinek „anyukája” nem más volt, mint Leia hercegnő, azaz Carrie Fisher. A kutyus népszerűsége ugyan az eltelt időszak alatt csökkent, de még mindig tekintélyes tömeg kíváncsi rá, hogy éli életét, és kikkel találkozik a lógó nyelvű celebkutya. Gary a Star Wars-rajongókhoz sem lett hűtlen, rendszeresen posztol régi fotókat, amelyeken néhai gazdija látható, vagy valaki más a filmeposz szereplői közül.

Carrie Fisher kutyája, Gary Fisher
Megnézem
Összes kép (3)

Paris Hilton kutyái

Követők száma: 10 308

Instagram: @hiltonpets

Ahhoz képest, mennyien vannak, és ki az „anyukájuk”, méltatlanul kevesen kíváncsiak a luxuséletet élő ebekre, akikről már az instás bemutatkozó sorokból is megtudhatjuk, hogy szuper híresek és hétköznapjaik része a magánrepülőzés. Paris Hilton már a kétezres évek elején is híresen rajongott a zsebkutyákért és minden apró termetű kisállatért, volt és van is neki több csivavája, pomerániai törpespicce, yorkie-ja, de törpemalac is futkározott már otthonosan a villájában. A mindenkori kisállatarmada tagjai gyakorta szerepelnek reklámfotókon gazdájukkal, aki minden jóval elhalmozza őket, ami csak pénzért megvehető nekik. És pink.

Paris Hilton és kiskutyái
Megnézem
Összes kép (3)

Tolvai Reni kutyája, Tolvai Luxi

Követők száma: 1000

Itthon még nem terjedt el a hírességek körében, hogy külön Instagram-oldalt tartsanak fenn kisállataik számára, így ebből a szempontból igazi úttörőnek számít Tolvai Reni, aki még 2017-ben nyitott oldalt yorkie kutyusa, Luxi számára. Az oldalon pedig azóta is gyűlnek a cuki fotók, amelyek némelyikén a büszke gazdi és párja, Kállay-Saunders András is látható.

Tolvai Reni kutyája Luxi
Megnézem
Összes kép (3)