Ezek lesznek 2020 meghatározó divattrendjei

Nagyon szerethető év elé nézünk, és mikor máskor közöljük a divat-előrejelzést, ha nem január első napján. Íme.

Izgalmas divatirányzatok várnak ránk 2020-ban, melyek közül többet is régi ismerősként köszönthetünk, néhányuk pedig tökéletes eszköz lesz rá, hogy kedvenc szettjeinket felfrissítsük. Ne dobjunk ki semmit, ami régi, blézerből például biztosan van már jó pár mindenkinek – és milyen jól fognak jönni most, hogy a divat fősodrába kerülnek! Bevásároltatok (mű)bőrcuccokból az őszre? Nagyon jól tettétek, a trend továbbra is köztünk marad.

Élénkek és zöldek

Az élénk árnyalatok divatban maradnak, a pinkek, sárgák nagy kedvencek voltak a Párizsi Divathéten is, ahol remek példákat láthattunk rá, miként lehet a feltűnő színeknek kellő komolyságot adni, ha hétköznapibb árnyalatokkal kombináljuk őket. Várható, hogy közülük is kiemelkedik a zöld, mely nagyon friss, nagyon üde hatású, jól társítható sötétebb, komolyabb színekkel, például a kékkel, melyről jó, ha tudjátok, hogy az év színe lett.

Megnézem
Összes kép (6)

Neutrális színek

A neonparádé ellenpólusaként a letisztult földszínek is népszerűek lesznek (akár keverhetjük is a kettőt): bézsek, barnák, okkerek, csupa melegséget nyújtó alapárnyalatok. A Milánói Divathéten gyönyörű szetteket mutattak be főszereplésükkel, a Missoni, az Etro vagy épp a Sportmax kollekciójában is ott voltak, eltérő stílusban feldolgozva.

Megnézem
Összes kép (6)

Blézerek

A nadrágkosztümök, blézerekkel kombinált szettek 2020-ban is folytatják hódító hadjáratukat. A decens, irodai sikket meghatározó darabok mellett a lezserebb szabású blézerek is divatosak lesznek, sőt! Párizsban megszámlálhatatlan variációban mutatták be őket: fodrokkal, virágos rátétekkel díszítve, flitteres anyagból vagy szokatlanul élénk színből elkészítve, puffos ujjakkal vagy épp minimalista, maszkulin stílusban szabva. A trend már a fast fashion szintre is begyűrűzött, érdemes körülnézni az év eleji leárazásokkor, szuper darabokat foghattok ki töredékáron.

Megnézem
Összes kép (7)

Előnyös csíkozás

A minták terén a hosszanti csíkozású szettek, ruhák meghatározó résztvevői voltak a 2020 tavaszi–nyári trendeket felvonultató divatheteknek. A fekete-fehér változatot több tervező is feldolgozta, láthattuk Stella McCartney-nál és a Balmainnál is, nem kell azonban viselését leszűkítenünk a jól bejáratott csíkos pólókra, nézzetek szét a blézerek, blúzok, egyrészes ruhák közt, egy jó fazonnal kombinálva nagyon előnyös szetteket állíthattok össze.

Megnézem
Összes kép (6)

Pötty, pötty, pötty

Ha nem a csíkok, akkor a pöttyök legyenek beépítve 2020-as ruhatáradba: lehetnek egészen aprók vagy óriásiak, a kontraszt a fontos, mint Carolina Herreránál, Michael Korsnál vagy Marc Jacobsnál. Trükközhetsz is ezzel a mintával: ha valamely testrészedet optikailag erősíteni szeretnéd, nagy pöttyös, ha slankítani, pici pöttyökkel tarkított ruhát válassz.

Megnézem
Összes kép (6)

Bőrhatás

A (mű)bőrruhák divatja tovább folytatódik, méghozzá a puha, lágy esésű anyagtípusok főszereplésével, amikből mutatós (és kényelmes) ruhák, szoknyák készíthetők. A Milánói Divathét bővelkedett az ötletekben, a Tod’s és a Prada kollekciói briliáns szetteket tartalmaztak, a Marni és a Brognano tervezői pedig a színekkel is szabadon játszadoztak, és milyen jól tették! 2020-ban már nemcsak a barna és fekete műbőr ruhák lesznek divatban, de kék, piros vagy épp sárga darabokkal is feldobhatjuk megjelenésünket.

Megnézem
Összes kép (7)

Elegáns virágok

A Londoni Divathét során számos kollekciót láthattunk, amelyekben a sötét alapon virágos ruhák főszerepet kaptak. A néhol sejtelmes, máshol elegáns, romantikus minták nagyon jól illenek az A-vonalú midi- és maxiruhákhoz, nézzetek körül az üzletekben, számos helyen találtok ilyen darabokat. A kifutói darabok közül az Erdem és Richard Quinn kollekciói kiemelkedők, de mutatunk még másokat is, akik csodás ruhákat alkottak a témában. 

Megnézem
Összes kép (6)
Fotók: Getty Images

Fotók: Getty Images