Shine

A Krémmánia top kedvencei mitesszerek ellen

Nem reménytelen a harc a mitesszerek ellen, csak jól kell fegyvernemet választani.

Mitesszerek ellen nem könnyű! Az apró fekete pöttyök, amik tipikusan a T-vonalban (homlok-orr-áll) vagy az orr melletti orcarészeken jelentkeznek, meg tudják keseríteni a mindennapokat. Hiába nyomja ki őket az ember, folyton visszatérnek, ráadásul a bőrradír sem jelent igazi hosszútávú megoldást.

A mitesszerek oka ugyanis a bőrfelszín alatt, a pórusokban van: a bőrben túl sok faggyú termelődik, ami elhalt hámsejtekkel keveredve eldugaszolja a pórusokat, majd levegővel érintkezve a kis dugó megfeketedik.

Ahhoz, hogy tartósan eredményes legyél a problémával szemben, ezekre az okokra érdemes fókuszálnod. De milyen termékeket válassz, amik beválnak? Segítségül összeszedtük Neked a Krémmánia top kedvenceit, amik hosszútávon segítenek a mitesszerek ellen:

Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid

204 vélemény, 4,06 csillag

Fotó: Skinsmart

Fotó: Skinsmart

Selymes folyadék, a márka világszerte legnépszerűbb terméke, ami 2% szalicilsavval (BHA) még makacs mitesszerek ellen is szuper hatékony tud lenni, sőt pattanások ellen is beválhat. A BHA ugyanis a mitesszerek egyik első számú okára fókuszál, és az eltömődött pórusok mélyébe hatolva belülről segít kipucolni azokat.

Cosrx Bha Blackhead Power Liquid Moisturizer

214 vélemény, 4,27 csillag

Fotó: Skinsmart

Fotó: Skinsmart

Szintén az egészséges pórusműködést segíti ez a 4% szalicilszármazékot (Betaine Salicylate) tartalmazó folyadék, és hatékonyan felveszi a kesztyűt a mitesszerek és pattanások problémájával is. Gyengédebben hat, mint a tiszta BHA, ezért érzékenyebb bőrűeknek vagy kevésbé súlyos mitesszer problémára lehet a legjobb választás.

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%

470 vélemény, 3,98 csillag

Fotó: Skinsmart

Fotó: Skinsmart

Két szupersztár összetevőt is tartalmazó, géles állagú szérum, ami már-már arcátlanul pénztárcabarát és egyben hatásos is. A benne található niacinamide és cink a mitesszerek okát célozza, és a faggyútermelés normalizálásában segít. Ráadásul a niacinamide gyulladáscsökkentő hatású is, ezért ütős darabja lehet egy pattanások elleni rutinnak is.

Geek & Gorgeous 101 B-Bomb

42 vélemény, 4,57 csillag

Fotó: Skinsmart

Fotó: Skinsmart

Szintén a budget-friendly oldalon találjuk ezt az extrakönnyű, hipp-hopp beszívódó szérumot, ami az ugyancsak 10% niacinamide-dal és 1% cinkkel működik, és a faggyútermelés normalizálását célozza. Pluszban pedig egy harmadik faggyúszabályozásban segítő összetevőt is tartalmaz, sarcosine-t.

Himalaya Herbals Neem Mask

424 vélemény, 4,31 csillag

Fotó: Skinsmart

Fotó: Skinsmart

A Krémmánia legnépszerűbb mitesszerek elleni pakolása kétféle agyaggal (kaolin és bentonite) segít felszívni a felesleges zsiradékot a bőr felszínéről és a pórusok mélyéből, ezzel hozzájárul egy mitesszerek elleni és azokat megelőző rutin sikerességéhez is. Extraként egy erős antioxidánst, kurkumát is tartalmaz.

Balea Pórusfinomító Tisztító Maszk

242 vélemény, 4,38 csillag

Fotó: Skinsmart

Fotó: Skinsmart

Tisztít, mattít, és csak pár száz forint.  A kaolint tartalmazó pakolás szintén a felesleges zsiradék eltávolításában segít, a hatást pedig olyan összetevőkkel turbózza, mint a gyulladáscsökkentő bisabolol, a faggyútermelés szabályozásában segítő cink, vagy hidratáló hatású panthenol.

Ha érdekel a tudatos bőrápolás, a lenti cikkek érdekesek és hasznosak is lehetnek számodra:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top