Shine

Hatékony fényvédelem (x)

A modern fényvédő készítmények egy alapkészítményből és a hozzáadott specifikus fényvédő komponensből épülnek fel.


A hat
ékony fényvédő kozmetikum kritériumai

  • segíti a bőr természetes védelmét – támogatja a barna színű melanin termelését
  • növeli a bőr UV-sugárzással szembeni védelmi képességeit (sejtszintű védelem)
  • megfelelő fényvédelmet biztosít (fizikai védelem)
  • könnyen használható
  • visszaszorítja a bőr öregedését
  • megfelelően hidratálja és táplálja a bőrt
  • biztonságosan alkalmazható (nem tartalmaz szintetikusan előállított kémiai anyagokat, kémiai fényvédőket, tartósítószereket és illatanyagokat, illetve bőrkárosító anyagokat, mint az ásványi olajok)

Természetes fényvédelem

A bőr nagyon intelligens, kiválóan alkalmazkodik az évszakokhoz és a környezeti hatásokhoz.

Természetes fényvédelmét az általa termelt „fotoprotektív” barna festékanyag, a melanin biztosítja. Egy teljesen egészségesen, egészséges környezetben élő ember egészséges bőre csupán barna melanint (eumelanin) termel.

Ha eltolódik bőrünk egyensúlya, sárga és vörös pigmenteket is elkezd a bőrünk termelni (pheomelanin), melyek „fotoagresszívak”, vagyis a napfény hatására rákkeltővé válhatnak.

A tudatosan választott kozmetikumok, a tiszta táplálkozás, a lelki tisztaság segíti, hogy bőrünk újra egyensúlyba kerüljön. Addig is fő célunk az, hogy az egyensúlyra törekedve erősítsük a bőr természetes védekezését és gátoljuk a környezeti károsító hatásokat.

A természetes védelmet támogató növényi hatóanyagok segítik a fotoprotektív barna melanin egyenletes termelődését és visszaszorítják a káros fotoagresszív melanin termelődését. Ilyen a paradicsomkivonat, anattokivonat, répakivonat, mimózakivonat, vörösszőlő-kivonat, jerikóirózsa-kivonat és a vörösalga-kivonat.

Sejtszintű védelem

A trópusi és sivatagi területeken élő népek különböző esszenciális olajokat alkalmaznak a káros sugárzás ellen. Segítségükkel természetes úton fokozható a fényvédő aktivitás azáltal, hogy az UV-sugarak DNS-károsító hatását kivédik. Ilyen a makadámdió-olaj SPF6, jojobaolaj SPF4, kendermagolaj SPF6, sheavaj SPF6, homoktövismag-olaj SPF10 stb.

Az antioxidánsokat tartalmazó termékek megnövelt napvédő hatását a faktorszám utáni „+” jelzi. Az olajokon kívül az antioxidáns növényi hatóanyagok is segítik a sejtek védelmét az UV-sugarak hatására bőrünkben keletkező szabad gyökök semlegesítésével. Ilyen az E-vitamin, a totarol, a C-vitamin, a ferulasav és a fehér tea kivonata.

Fizikai fényvédők

A fizikai napvédők természetes és biztonságos alternatívát kínálnak.

Hatóanyagaik rendkívül finomra porított ásványok (cink-oxid és/vagy titán-dioxid), amelyek a bőr felszínén védőréteget alkotnak és az UV-sugarakat visszaverik, illetve szétszórják. Oldhatatlanok, így nem szívódnak fel.

A titán-dioxid és a cink-oxid régóta használatosak a kozmetikai iparban. Biztonságosak, és nem irritálják még az érzékeny bőrt sem. A cink-oxid kifejezetten bőrvédő. A titán-dioxid az UVB-sugarakat és az UVA rövid hullámhosszú tartományát (UVA-2) blokkolja. A cink-oxid igen széles spektrumban véd, mind az UVB-, mind az UVA-sugarakat visszaveri/szétszórja. Ezek a szilárd anyagok viszont a bőrön fehér bevonatot képeznek, ezért sok kozmetikai készítményben mikronizált nanopartikulumok formájában viszik fel őket a bőrre (titán-dioxid-, illetve cink-oxid-nanopartikulumok). Ebben a formában nem alkotnak fehéres réteget a bőrön (transzparensek), azonban így már felszívódnak a bőrön keresztül, és komoly egészségügyi kockázatot jelentenek.

A modern biofényvédőkben a mikronizált nanopartikulákat egy speciális természetes védőréteggel vonják be (diszpergálják), így transzparensek maradnak, de már nem szívódnak fel a bőrön keresztül.

Miért kerüljük a kémiai fényvédőket?

A kémiai fényvédők elnyelik az UV-sugarakat. A kémiai fényvédők felszívódnak a bőrbe és esetleg a véráramba is. A képességük, hogy elnyelik az UV-sugarakat egyúttal káros is lehet. Az elnyelt energiát a molekula alacsonyabb energiájú fotonok formában kibocsátja, és/vagy reakcióba lép környező más molekulákkal. Ez káros melléktermékek, pl. szabad gyökök keletkezéséhez vezet. Ez a bőr belsejében történik, a keletkező melléktermékek károsíthatják a bőrt, irritációt, fotoszenzitizációt okozhatnak, és növelhetik a bőrrák kockázatát. Egyes kísérletek szerint a májat is károsíthatja, sőt állatkísérleteknél hormonszerű mellékhatást is megfigyeltek. Egyik leggyakoribb fajtáját (OMC) a mellrákos sejtekben is kimutatták, ugyanabban a formában, mint ahogy gyakori napozószerekben előfordul: Octyl Methoxycinnamate (OMC), Ethylhexyl Methoxycinnamate, Benzophenone, Oxybenzone.

EZÉRT A KÉMIAI FÉNYVÉK HASZNÁLATÁT ÉRDEMES MELLŐZNI.

A 100%-ban természetes DRHAZI hightech fényvédők  úgy lettek felépítve, hogy az alapkészítmény természetes növényi olajai és kivonatai természetes, a bőrazonos hatóanyagok és a biotechnológiai növényi anyagok sejtszintű, a speciális biotechnológiai fényvédő komplex pedig fizikai védelmet nyújt a bőrünknek. A készítmények minden összetevője támogatja a bőrfunkciókat, így segíti a bőrt a saját védelmi képességét helyreállítani és a fiatalságát megtartani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top