Stílusikon
Szponzorált tartalom

A barátság rekorderei

A barátságok gyakran jönnek és mennek az életünkben, de vannak egy életre szóló kapcsolatot jelentő nagy találkozások is. Mi most olyan barátságokat mutatunk be, amelyek a maguk módján valamitől különlegesek. Megható, különleges, nagyvonalú vagy éppen vicces történetek következnek híres barátságokról.

Őszinte barátság rivalizálás helyett

A két zseniális zeneszerző, Joseph Haydn és Wolfgang Amadeus Mozart 18. században ápolt barátsága a mai napig legendás. A két férfi, akik között Mozart javára egy generációnyi korkülönbség volt, 1783 karácsonyán Bécsben találkozott először. Azonnal egy hullámhosszon voltak, és nagyon szoros barátság alakult ki közöttük, aktívan leveleztek, Haydnre a mentoraként tekintett a fiatal Mozart, sőt külön szerzeményeket is alkotott barátjának és példaképének ajánlva.

Mozart és Haydn (Fotó: Imagno/Getty Images)

A legnagyvonalúbb színész barát

Hollywoodi körökből nem sok példát tudunk említeni arra, hogy a dollármilliós vagyont felhalmozó sztárok anyagilag komolyabban is segítik régi barátaikat. George Clooney még 2013-ban sokkolta a közvéleményt, egyúttal 14 fős baráti társaságát, hogy fejenként 1 millió dollárt ajándékozott nekik. A barátok közül Rande Gerber, Cindy Crawford férje vallott a történtekről. „A bandánkat csak úgy hívjuk, hogy A fiúk. George szólt nekünk, hogy írjuk be a naptárba, hogy szeptember 27., mindenki ott lesz a házában rendezett vacsorán.” A vacsorán mindenki székénél volt egy fekete aktatáska, névre szóló üzenettel. A színész fejenként 1 millió dollárt adott „a fiúknak” és az egyévi adójukat is kifizette.

Időtálló kötődés

Jennifer Aniston és Courteney Cox barátsága a jelek szerint az egyik legidőtállóbb Hollywoodban. Nem csupán legjobb barátnők, hanem családtagoknak számítanak egymás otthonában. A Jóbarátok forgatása kapcsán ismerkedtek meg a kilencvenes években, és bár pont a másik szerepére vágyott mindkettő, kitűnően kijöttek egymással, annyira, hogy még az sem zavart bele a kapcsolatukba, hogy Courteney Jen egyik exével, Adam Duritz zenésszel is járni kezdett. A mai napig egymás bizalmasai, házasságkötések és válások során túl, Jennifer pedig barátnője kislányának, Cocónak a keresztanyja is.

Jennifer Aniston és Courteney Cox (Fotó: Alberto E. Rodriguez/Getty Images)

Kortárs világsztár és a vesefelajánlás

A 25 éves Selena Gomez egyike napjaink leghíresebb, legszexibb énekesnőjének, aki szerelmi élete kapcsán is sokat szerepel a címlapokon, mégis őszinte, mély barátsága gyerekkori barátnőjével, Francia Raisával az, ami bennünk nyomot hagy. Az énekesnő köztudottan  lupusszal küzd évek óta, a betegség következtében pedig vesedonorra volt szüksége. A bajban a gyermekkori barát volt az, aki mentőövet dobott számára azzal, hogy felajánlotta a fél veséjét. Selena úgy vallott erről, hogy az életmentő felajánlás „a legnagyobb ajándék és egyben áldozat volt” az életében.

Raisa és Gomez a műtét után

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top