Szabadidő

Beépített szépség

A Miss United States szépségverseny 50 éve óriási népszerûségnek és látogatottságnak örvend. A rendezvényen Amerika legszebbjeit vonulnak fel, világraszóló felhajtással.

Őrült a szépségversenyen

A mostani eseményre azonban az országos hírű pszichopata is bejelentkezik, és megfenyegeti nemcsak a szépséges hölgyek biztonságát, hanem a nagyszabású összejövetel sikerét is. Az FBI ősidők óta próbálja kézre keríteni a dühöngő őrültet, aki lövöldözéseivel, bombáival, gyújtogatásaival egy egész nemzetet terrorizál már. Talán most a szépségversenyen elkaphatják. A terv egyszerű. Kulcsfigurája egy ügynök, aki beépül a versenybe. A döntőbírákat jó előre “megpuhítják”, így biztos a titkos ügynök első öt közötti landolása. Állandó rendőri felügyeletet is kap. Pofonegyszerűnek tűnik a megoldás, de vajon hogyan találják meg a szépségversenyre is nevezhető, az igazán alkalmas rendőrnőt?

Ki a megfelelő ember?

Ádáz keresés indul a megfelelő személyért. A számítógépes kutatás során ’felfedezik’ a rendőrség tucatnyi, kicsit sem fotogén alkalmazottját, és végül a titkos ügynök, Gracie Hartot (Sandra Bullock)választják ki. Gracie lenyűgözően mutat fürdőruhában, de kisestélyiben is megbolondítaná a férfinépet, feltéve, ha először is megfésülködne. Gracie-nek azonban se fésűje, se ruhája, se piperecucca nincs. És különben is, a szépségverseny csupán egy szavaikkal élve: “bikinit kitöltők, világbékéért harcoló gyülekezete”. Gracie, rendőrként is megállja a helyét, és a legkevésbé sem vonzódik ehhez a munkához. Pedig nem utasíthatja vissza a megbízást. A feladat nem egyszerű: a titkos ügyosztály főnöke (Benjamin Bratt) által csak “tragacs roncsnak” titulált Gracie-t a szépségverseny ünnepelt nőjévé kell tenni, s ez Victor Melling (Michael Caine) tanácsadó dolga lesz.

Ösztrogénpótló

Ehhez a feladathoz képest Henry Higgins professzor a Myfair Ladyben a tengerparti nyaralás kellemes és gyümölcsöző kiegészítéseként vette pártfogásába Eliza Doolittle-t, aki azért beszélni tudott. Hogy hogyan az már nehezebb kérdés. Viszont Victornak egy láthatóan ösztrogénhiányban szenvedő lényt kell gyönyörű, nőies nővé varázsolnia.

Végül a szépségverseny és a leleplezés kimenetele az átalakított Gracie kezében összpontosul. Sajnos ellenállásával és a parancsok megtagadásával munkája már veszélybe került, így kénytelen ezt az utolsó lehetőséget tökéletesen kivitelezni, hogy a rendőrség kötelékeiben maradhasson.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top