Pesti kókuszos krémes

nlc | 2001. Május 23.
Ki tudná megszámlálni, hogy a legismertebbeken kívül, hány különleges eledel gazdagítja még hazánk konyhamûvészetét? Jó lenne, ha ezek nem merülnének feledésbe. Most Budapest egyik jellegzetes süteményével ismerkedünk meg.

Tészta:

30 deka lisztet, 2 evőkanál kakaót, 15 deka margarint, fél csomag sütőport, 15 deka porcukrot elmorzsolunk, 1 tojással, pici tejföllel összegyúrjuk. Két részre osztjuk, egyiket a tepsibe nyújtjuk.

Fehér krém:

6 tojásfehérjét 10 deka porcukorral kemény habbá verünk, belekeverünk 25 deka kókuszreszeléket. A tésztára kenjük, erre kerül a tészta másik fele. Kisütjük.

Sárga krém:

6 tojássárgáját 3 evőkanál liszttel 3 deciliter tejben sűrűre főzünk. 25 deka margarint, 15 deka porcukorral és 1 csomag vaníliáscukorral kikeverünk. A kihűlt, főzött krémmel összedolgozzuk, és a langyos tészta tetejére kenjük.

Tetejére csokoládémázt készítünk. Ezzel leöntjük.

Jó étvágyat kívánunk!

Exit mobile version