Szabadidő

Michael Flatley

A világhírû táncost és fuvolást elõször az Euróviziós Dalfesztiválon láthatta nagyobb közönség. Eleganciájával és atletikusságával tánc-világbajnokságokat nyert meg – és egy Guiness-rekordot szteppelési sebességben.

A fiatal chicagói srác lett az első amerikai, aki megnyerte a tánc-világbajnokságot. Ezt követően többször is elismerték tehetségét. A Nemzeti Örökségi Közösség díját Ronald Reagentől vette át, egy „Tánc mestere” díjat kapott munkásságáért, és 1991-ben a National Geographic Society Michaelt élő kincsnek nyilvánította.

Az 1996. július 2-án indult Lord of the Dance hihetetlenül népszerű volt. Angliában négy héten keresztül teltház előtt léptek fel a Coliseum Theatre-ban, majd a legendás Wembley Arenában 12-szer. Az USA-ban két héten keresztül szerepeltek New Yorkban, majd Flatley és csapata az Oscar-díj átadáson is szerepelt 1997-ben. A Lord of the Dance videó 12-szeres platina státuszt ért el csak Angliában, a CD pedig világszerte több, mint egy millió példányban kelt el.Az egész Lord of the Dance produkció bruttó bevétele megközelíti a 150 millió fontot(!).

Michael és csapata a 300. műsort 1998. január 21-én adta elő a Wembleyben, majd visszaszerezte a világ leggyorsabb táncosa címet, ezúttal egy másodperc alatt 35 toppantással. Ez év júliusában lépett fel Michael utoljára, mint Lord of the Dance, 98-tól már az új műsort adja elő világszerte, a Feet of Flames-t. Jelenleg 3 táncos csapat lép fel a Lord of the Dance-szel (aminek még mindig Flatley a művészi rendezője), egy Európában, egy Amerikában turnézik, egy pedig Las Vegasban van. Flatley Magyarországon is volt 2000 nyarán, természetesen teltház előtt lépett fel a Népstadionban. Idén két újabb tánccsoport indul, az egyik a floridai Disneyworldben, a másik az angliai Bournemouth-ban fog rendszeresen fellépni, ezzel a Lord of the Dance a világ legnépszerűbb táncos produkciójává válik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top