Szabadidő

Kvartett

A Spiró György drámájából készített film a kilencvenes évek elsõ felében játszódik. Igazi kamaradarab négy szereplõvel a Kvartett, Vecsernyés János filmje.




Mit kezd kiüresedett életével egy ötvenhatos amerikai magyar, aki odakint egyetemre járt, mérnök lett, megnősült, gyerekei születtek, végigdolgozott egy fél életet, aztán elvált, a gyerekei felnőttek, saját családjuk van már, így ő teljesen egyedül maradt a világban?

Mihez kezd egy mániákus, hithű kommunista, amikor lakótelepi lakásába betoppan egy ötvenhatos disszidens, aki éppen most érkezett Amerikából, és meg akarja neki hálálni, hogy ő állítólag megmentette ’56-ban?





Mit fog fel egy primitív és műveletlen asszony abból, amikor becsönget hozzájuk egy idegen, tán telefonos vagy biztosítós, aki férjét csak felidegesíti, majd sokáig üldögél a kicsi, szűkös lakótelepi konyhában, aki állítja, hogy ők, mármint az asszony, a férje, meg a lányuk az ő családja, ami persze lehetetlen, s a lányukat meg mégsem akarja feleségül venni, de megzavarja a mindennapok normális menetét?





Hogyan szerezze meg a harmincöt körüli nő mindazt, amit az amerikai vendég másnak szán, aki azonban az ajándékot nem fogadja el?


szereplők: Bertalan Ágnes, Blaskó Péter, Lukáts Andor, Molnár Piroska

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top