Szabadidő

V. Görög Búcsú a Margitszigeten

Már többéves hagyománya van a hihetetlen hangulatú görög búcsúnak nálunk is. Ennek fõ oka pedig a szervezõ Iliosz táncegyüttes, akik hatalmas lendülettel szervezik a mulatságot. Idén pedig világhírû vendégük is lesz.






Jorgos Dalaras
Az „5. Panijíri – Görög búcsú”-ra Görögország ma élő legnépszerűbb zeneszerzőjét és egyben zenészét kérte fel vendégelőadónak.
Jorgosz Dalarasz, aki nemcsak a görög zene által vált ismerté világszerte – korábban együtt játszott többek között Stinggel, Bruce Springsteennel, Peter Gabriellel –, örömmel vállalta el a fellépést, mivel eddig még
Magyarországról nem kapott felkérést.
Jorgosz Dalarasz azon ritka előadók közé tartozik, akik a művészi adottságaik és a világhírű elismertség követelményei között egyensúlyt találnak.

Jorgosz Dalarasz mellett az ausztráliai görög diaszpóra legjobb táncegyüttese is bemutatót tart az esten. A koncert után – a már megszokott – hajnalig tartó táncházban múlathatja az időt a közönség. A zenét a magyarországi görög zenekarok, valamint a külföldi vendégzenekar szolgáltatja.





Az előadást a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon rendezik meg 2002. június 8-án 19 órai kezdettel.


Programterv „Panijíri Görög búcsú”

18.00 Kapunyitás
19.15 Megnyitás ünnepi köszöntő
19.30 Iliosz táncegyüttes – Thalassa zenekar
19.45 Ausztráliai táncegyüttes
20.25 Iliosz táncegyüttes – Thalassa zenekar
20.45 Szünet
21.00 Dalaras-koncert
23.00 Színpadi műsor vége. Fogadás a meghívottak részére
23.15 Víztoronynál táncház – Sirtos zenekar
00.45 Tombola
01.15 Táncház – ausztrál zenekar
02.45 Táncház – Pireusz zenekar
04.00 Program vége


Közlekedés:
18.00-tól a 26-os busz vonalán csuklós buszok fognak járni 00.00-ig.
Emellett 23.00-kor – a koncert vége után – két csuklós busz közlekedik a Margitszigeti Szabadtéri Színpadtól a Nyugati térig.
Majd az egyik csuklós busz a program végéig a következő útvonalon szállítja a „Panijíri” vendégeit: Margitszigeti Szabadtéri Színpad – Árpád híd pesti hídfő – Nyugati tér – Margitszigeti Szabadtéri Színpad között 20 perces járatsűrűséggel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top