Szabadidő

Seann William Scott

Az idétlen vigyor, ami valószínûleg születése óta kíséri Seannt, számtalan olyan szerepet garantálhat a srácnak, mint amilyen debütáló alakítása volt az Amerikai pitében Steve Stiflerként.




Seann villámgyorsan az egyik legkeresettebb fiatal vígjátékszínésze lett Hollywoodnak. 1977-ben született a Minnesota állambeli Cottage Grove-ban, ahol fiatalságát többnyire azzal töltötte, hogy színészi karrierről álmodozott. Miután idő előtt befejezte a középiskolát, Los Angelesbe költözött, ahol a „Sweet Valley” sorozatban rögtön szerepet kapott. Egy újabb rövidéletű sorozat és egy Aerosmith videó segítette ahhoz a szerephez, amit az „Amerikai Pitében” kapott. Stiflerként így ő is része volt annak a filmnek, amely a 90-es évek végén divatba hozta a tini szexkomédiákat. Erre rátett egy lapáttal 2000-ben, amikor 3 tinédzserfilmben (Final Destination; Cool-túra; Hé haver, hol a kocsim?) is eljátszotta ugyanannak a karakternek három variációját. Ezek után várható volt, hogy az Amerikai Pite folytatásában is láthatjuk majd. 2001 azonban olyan szerepeket is hozott neki, amiben már nem a szokásos tinédzsert alakítja: Kevin Smith „Jay and Silent Bob Strike Back” filmjében, és az „Evolution” című moziban is láthatjuk David Duchovny és Julianne Moore oldalán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top