Szabadidő

Carlos Santana

Carlos Santana már akkor világzenét játszott, amikor ez a fogalom még alig-alig létezett. Leghíresebb dala talán az "Oye como va", igaz ezt nem õ, hanem Tito Puente írta. A latin zenét elektromos gitár hangjával ötvözõ Santana nagy közönséget vonzott.




Ő és együttese akkor került a középpontba, amikor az 1969-es legendás Woodstock fesztiválon a nagyrészt drogozó közönséget meglepték forró afro-kubai ritmusaikkal. Carlos ettől fogva hirdette szeretetről, szabadságről és egyenlőségről szóló üzenetét. Dalai, mint a „Black Magic Woman” és „Evil Ways” nagy sikereket értek el a korai 70-es években. Az elmúlt 30 évben Santana többször végigturnézta az egész bolygót, s mindenhol hálás közönség fogadta. A színpadon kapja el igazán a hév, nem sok művész játszik gitárján ilyan beleéléssel és virtuozitással.

Több slágermentes év után úgy döntött, visszatér a zenei világba. Legutóbbi albuma, a Supernatural óriási siker lett, világszerte több millió példányban kelt el, és számos Grammyt, valamint megszámlálhatatlan más díjat is hozott. A „Supernatural” készítése során Santana ötlete a világ különböző kultúráinak ötvözése volt. A több művész közreműködéséből álló album készítésén olyanok vettek részt, mint Lauryn Hill, Wyclef Jean, Eric Clapton, vagy Dave Matthews. A felvételen mindenki megtalálhatta a stílusának megfelelő dalt.
Carlos Santana és felesége, Deborah saját alapítvánnyal rendelkeznek, amelynek célja a világ gyermekein való segítés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top