Szabadidő

Szörny Rt. – otthon is

Az egyik legfergetesebb animációs filmet immár hazaviheted, és bármikor megnézheted. A Szörny Rt. a világpremier elõtt jelenik meg nálunk. Fogd a hasad, mert fájni fog a nevetéstõl!





A Szörny Rt. az Oscar-díjjal jutalmazott Toy Story készítőinek legújabb mozija. Ez a rendkívül szellemes komputeranimációs film a Disney és a Pixar többéves együttműködésének legújabb gyümölcse a Toy Story, az Egy bogár élete és a Toy Story 2 után.





A történet Iszony Cityben, a virágzó iparvárosban játszódik, ahol a világ legkülönbözőbb formájú és méretű szörnyei fészkelnek. A történet főszereplői: a mindig vidám, ám kissé szerencsétlen James P. Sullivan, vagyis Sulley, és legjobb barátja, szoba- és munkatársa, Mike Wazowski. Mindketten megbecsült gyerekijesztgető szakemberek a Szörny Rt.-nél, a szörnyvilág leghatalmasabb sikolyfeldolgozó gyárában. A város energiaellátását az embergyerekek összegyűjtött sikolyai biztosítják. A cégnél az ijesztgetők ún. elitalakulata felelős ezeknek a természetes nyersanyagoknak a begyűjtéséért.




A szörnyek úgy tudják, hogy a gyerekek rájuk nézve veszélyesek, ezért tilos velük közvetlen kapcsolatba kerülniük. Amikor Boo, az emberkislány véletlenül a szörnyvilágba csöppen, Sulleynak egyszerre összezavarodik az élete, és veszélybe kerül a karrierje is. Mike segítségével megpróbálja helyrehozni a hibát, ám kis, immár háromtagú csapatuk egyre elképzelhetetlenebb kalandokba bonyolódik.





A film címének ötlete a legendás Disney-munkatárstól, Joe Granttől származik, aki olyan klasszikus rajzfilmeket írt és rendezett, mint az 1941-es Dumbo vagy a Fantasia.
A kilencvenhárom éves Grant ma is ugyanolyan energiával dolgozik, mint hajdanán: a film készítése idején hetente ötször bement a stúdióba, hogy szakértelmével és ötleteivel segítse a Szörny Rt. alkotóit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top