Szabadidő

Ryan Giggs

Ryan Joseph Wilson 1973-ban született a wales-i Cardiffben. Itt élt hét éves koráig, majd elköltöztek Swintonba, Manchester északi részébe.




Erre azért volt szükség, mert apja rögbijátékosként odaszerződött. Ryan a helyi suliban kezdett focizni, ahol Dennis Schofield fedezte fel. Schofield elvitte a Deans csapatához, ahol tulajdonképpen minden pozíción játszott. Innen a Salford Juniors B-csapatába tették, de miután első meccsén 6 gólt lőtt, többet nem követték el ezt a hibát. Miután Manchester belvárosába költözött, a City és a United, a két nagy csapat közül kellett választani. A Unitedet választotta, mert legtöbb barátja nekik szurkolt. A csapat összes meccsére eljárt, egyelőre csak még mint szurkoló. 13 éves korában próbajátékon volt a Unitednél. Jól játszott, jól érezte magát, de nem kapott választ, ezért folytatta az edzéseket csapatánál. Alex Ferguson, a felnőtt csapat edzője azonban más véleményen volt: kellett neki ez a csodajátékos.





14 éves koráig azonban nem szerződtethetnek le senkit. 14. születésnapjának estéjén a híreket nézte szüleivel, amikor kopogtattak. Így került a ManU-hoz, ahol az egyik legtehetségesebb játékosként tartották számon. 17 évesen anyja után megváltoztatta nevét Ryan Giggsre. 1991-ben debütált a nagy csapatban, sőt ugyanebben az évben tűnt fel a walesi válogatottban is, mint minden idők legfiatalabb walesi válogatottja. Mára a Manchester United egyik legnépszerűbb játékosaként heti 2000 rajongói levelet kap.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top