Szabadidő

Ethan Hawke: Hamvazószerda

A napokban jelenik meg az Ulpius-ház kiadónál Ethan Hawke Hamvazószerda címû regénye. A világhírû amerikai filmsztár többek között a Holt Költõk Társasága és a Gattaca címû filmekbõl emlékezetes a magyar nézõk számára.




A Gattaca forgatásakor ismerkedett meg élettársával, Uma Thurmannel. Hamvazószerda című regényének főhőse a hadsereg, a drogok, a káromkodás és saját autója megszállottja. Szerelmes egy nála jóval értelmesebb nőbe, aki terhes tőle. Sok minden történik velük ez utóbbi miatt: szakítás, kibékülés egy buszpályaudvaron, utazás a szülőkhöz, akiket sosem ismertek igazán. Találkoznak furcsa figurákkal: egy napszemüveges muszlim iszákossal, egy reformer családi pappal, egy Jézus komplexusos csavargóval, miközben a páros élet lehetetlenségéről gondolkoznak. A könyvvel egyidejűleg az Ulpius-ház kiadó ismét kiadja Ethan Hawke Mi a gond velem? című, három évvel ezelőtt már megjelent, önéletrajzi elemeket is tartalmazó írását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top