Szabadidő

Robbie Williams

A Take That egykori üdvöskéje 1974-ben született Stoke on Trent-ben. A hihetetlen népszerûségnek örvendõ csapatban õ volt a "pimasz pofa".




Mikor a banda feloszlott, azt jósolták, hogy Mark Owennek (a jóképűnek) és Gary Barlownak (a hangnak) lesz nagy sikere. Ehhez képest ma már csak hősünkről hallhatunk. A szakítás után Williams szinte elárasztotta a médiát Barlow-ellenes sztorikkal, őt lejáratandó. 1996 augusztusában kiadta első kislemezét, méghozzá George Michael „Freedom”-ját dolgozta fel.





Karrierje azonban nem a remélt úton haladt, a véget nem érő partiknak és a folyamatos ivásnak köszönhetően detoxikálóba került. A klinikából kilépve aztán olyan kiváló albumot dobott össze, amely Barlow-t zeneileg és kritikailag is lemosta a pályáról. A Life thru a Lens-en olyan slágerek voltak találhatóak, mint az Old before I Die, a Lazy Days és a legsikeresebb dal, az Angels.





Ez a szám segítette végül fel az albumot az angol lista első helyére 28 (!) hét után. 1998 szeptemberében már szállította is második albumát, az I’ve Been Expecting You-t, rajta a Milleniummal és a No Regrets-szel. 3. albuma 2000 augusztusában érkezett a boltokba, Sing when You’re Winning címmel. Ezen található a Rock DJ, melynek botrányos klipjében addig sztriptízel, amíg le nem tépi a bőrt, majd a húst magáról, s a végén csak a csontváz marad. Pár hónapja jelent meg feldolgozás-albuma, a Swing when You’re Winning, számos swing-klasszikussal, s rajta egy duettel, amit Nicole Kidmannel ad elő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top