Szabadidő

Martin Short

Az 1950-es évjáratú Short 1972-ben diplomázott, mint szociális munkás, és ha nem fedezted fel egy amerikai látogatásod során a helyi ifjúsági centrumban vagy az idõsek otthonában, az azért van, mert csoporttársai unszolására inkább a színészet felé fordult.




Végül 1979-ben sikerült először filmszerephez jutnia a „Lost and found”-ban. Számos sorozatban nyújtott alakításai és híres emberek utánzásai tették híressé. Különösen Jerry Lewist és Katharine Hepburnt imádja – és tudja – utánozni. Olyan jónevű mozikban kapott főszerepet, mint a Három amigó 1986-ból, a Vérbeli hajsza 1989-ből, vagy az 1992-es Örömapa-feldolgozással, ahol egy rövid, de nagyon humoros fellépése volt Franck Eggelhofferként.

1993-ban debütált a Broadway-n a Goodbye Girlben, persze korábban már számos színházi munkája volt. Legutóbb a The Martin Short Show-t vezette, de ez a sorozat sajnos rövid életű volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top