Szabadidő

Linkin Park: Meteora

A második albumokkal mindig nehéz dolga van az elõadóknak. Úgy tartja a fáma, hogy a zenészeknek ott az egész életük, hogy összehozzanak egy debütáló albumot, viszont rendkívül sietõsen kell elkészíteni a másodikat.




De mi van akkor, ha ez a debütáló album olyan jól sikerül, hogy emberemlékezet óta a legnagyobb eladási példányszámot produkálja? És mi van akkor, ha a zeneipar hollywoodihoz hasonlatos elvárásokat támaszt és egy hasonlóan kirobbanóan sikeres lemezt vár? Pontosan ezzel a helyzettel kellett szembenéznie a Linkin Parknak, amikor stúdióba vonultak, hogy felvegyék a „Meteora”-t, mely a többszörös platinalemezes „Hybrid Theory” után a második nagylemezük.

„Mi csak szerettünk volna még egy szuper albumot készíteni, amire büszkék lehetünk.” – meséli Bourdon. „Erre koncentráltunk, és keményen dolgoztunk, hogy olyan dalokat írjunk, amilyeneket szeretünk. Mi vagyunk a saját magunk legkeményebb kritikusai.” Ha esetleg hihetetlennek tűnik, akkor az, hogy Shinoda és Bennington 40 különböző refrént írt a „Meteora” szívbe markoló első kislemezéhez, a „Somewhere I Belong”-hoz mielőtt sikerült megalkotniuk a legmegfelelőbb változatot, szolgál bizonyítékként.

A “Meteora” című album március 24-én jelenik meg itthon. A korongon 13 vadonatúj szerzemény található. A CD a zenén kívül egyéb érdekességekkel is szolgál majd, tartalmaz képernyővédőt, közvetlen webcsatlakozást a különféle LP oldalakhoz, valamint az első kislemez, a “Somewhere I Belong To You” videóklipjét is, stb.
Ráadásul limitált számban olyan változat is megjelenik, mely többek között egy 35 perces filmet is tartalmaz, mely a “Meteora” album stúdiómunkálatait mutatja be.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top