Szabadidő

Jevgenyij Svarc: A sárkány

Négyszáz esztendeje dõzsöl a sárkány a városban, négyszáz esztendeje fogyasztja el sorra a legszebb leányzókat, négyszáz esztendeje élet és halál ura, mígnem egy szép napon megjelenik a lovag, hogy megküzdjön a hüllõvel, megmentse a kiszemelt szüzet végzetétõl, és elnyerve szívét boldogan éljenek, amíg…




De ha városunk békés polgárai nem kérnek abból, hogy a lovag felszabadítsa őket? Ha sárkányuk mellé állnak, mert megszokták? Ha nem hisznek a csodában, és ha bekövetkezik, nem tudják, mit kezdjenek vele? Ha a sárkány emberszabású utódaiban él tovább?
Svarc eredeti ötletek sorával csavar az ismert történeten. Gúny és szelíd irónia, gyöngédség és karikatúra keveredik a színpadon a szerző összetéveszthetetlen írói receptje szerint.





Parti Nagy Lajos magyar szövege Svarc okos humorát bravúros nyelven szólaltatja meg, a jelenkor tapasztalataival oltja be a darabot, a szereplőket mindennapi ismerőseinkké avatja, Előadásunk a bátorság és a szerelem győztes erejéről beszél, vallva azt, hogy a butaság és a félelem legjobb ellenszere a nevetés.






A sárkány nem “gyerekdarab”. De alkalmas arra, hogy a színházszerető szülők egy este felállítsák gyerekeiket a televízió vagy a számítógép képernyője elől, és elhozzák őket a színházba. Nem fognak unatkozni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top