Szabadidő

Kalendárium (04. 22.)

Ezen a napon ünneplik névnapjukat a Csillák és a Noémik. A Csilla a csillag szóból eredõ írói névalkotás. A Noémi héber nyelvû szó, magyarul gyönyörûségem. Ma van a Föld napja, és ma ünnepli születésnapját Aaron Spelling, producer. További érdekességek...

Föld napja – Először 1970-ben ünnepelték. Bánj jól a Földdel. „Nem a szüleinktől kaptuk, hanem a gyermekeinktől vettük kölcsön” – kenyai közmondás.

Ez történt ma

1500. Pedro Alvarez Cabral felfedezi Brazíliát

1870. Lenin, az orosz szocialista forradalmár Vlagyimir Iljics Uljanov néven megszületett. 1924-ben halt meg, balzsamozott testét egy üvegkoporsóban több millió látogató tekintette meg a moszkvai Vörös téren található Lenin Mauzóleumban. 1999-ben az orosz kormány bejelentette, hogy a testet eltemetik.

1994. Borge Ousland norvég felfedező volt az első ember, aki (ezen a napon) egyedül elérte az Északi sarkot. Az út 52 napig tartott, ezalatt egy kb. 115 kg-os szánt vont maga után. Szibériából indult, és napi átlag 30 kilométert tett meg.

1998. Bejelentették a Faith No More feloszlását.

2000. Elian Gonzalez újra találkozik apjával. A gyermeket a miami-i rokonoktól egy kora reggeli akció során ügynökök vitték el.

Boldog születésnapot!

Jack Nicholson, színész, 1936.
Aaron Spelling, producer, 1928
Yehudi Menuhin, zenész, 1916
I. Izabella, spanyol királynő, 1451

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top