Szabadidő

A Muskétás

Alexandre Dumas regénye, A három testõr alapján készült A Muskétás (The Musketeer) címû kalandfilm a klasszikus kardvívó lovagiasságot a Hong Kong-i akciófilmek gravitációt is legyõzõ, káprázatos koreográfiájával ötvözi.




A 17. századi Franciaországot az angolok és a spanyolok is háborúval fenyegetik. XIII. Lajos erőtlen király, akit a katolikus egyház feje könnyedén az ujja köré csavar. Richelieu bíboros hatalmára a ravasz Febre vezetésével saját gárdistái vigyáznak. Már csak a király testőrei állnak az útjában, a bátor és hűséges muskétások. Aramis, Athos és Porthos mára céljukat vesztett, megkeseredett emberek. Ám ekkor felbukkan az ifjú D’Artagnan, egy Muskétás gyermeke, akinek szüleit 14 évnek előtte Febre gyilkolta meg. Az ifjú D’Artagnan-t így a király hű szeretete mellett személyes ügye is hajtja. Elszánt lelkesedése a megfáradt muskétásokban is felébreszti a hitet s a szunnyadó erőt, hogy ismét együtt szálljanak nemes harcba a korona védelmében.





A dicső férfiak küzdelme persze női segedelem nélkül nem biztos, hogy célt érne. Ám Franciaország királynéjában és komornájában, a bájos Francesca-ban a király testőrei hű szövetségesekre találnak…
Kardok kirántva, az adrenalin-szint emelkedik; a Muskétások készen állnak a harcra. Ezek a legendásan tettre kész férfiak most is arra esküdtek fel, hogy párbajt vívjanak, s jóra fordítsák a rosszat, de ekkora kecsességével, már-már akrobatikus ügyességgel még sohase tették ezt! Mert ebben a filmben a Muskétások nemcsak a XVII. századi Franciaország hatalmasságaival szállnak szembe, hanem magával a gravitációval is dacolnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top