Szabadidő

Nicole Kidman

10 éven át nem említhettük meg Kidmant anélkül, hogy férje, Tom Cruise eszünkbe nem jutott volna. A kapcsolatuk a Mint a villám forgatása alatt bontakozott ki, amikor Nicole 22 éves volt, igaz, karrierje már rég magasan szárnyalt.




A Hawaii-on született, ausztrál színésznőt a színpadra teremtették. Már három éves korában balettozni járt, és nem telt bele sok idő, máris egy színiakadémián tanulta a mesterséget. 14 évesen egy utcai színház legjobb újoncának választották. 1983-ban mutatkozott be a televízióban, és ugyanebben az évben játszott a nálunk is sikeres BMX banditákban.





Több filmben kapott még szerepeket, majd 1989-ben a Bangkok Hiltonban nyújtott alakításáért legjobb ausztrál színésznőnek választották, ekkor vette az utat Hollywood felé. Első amerikai szerepe a Dead Calm-ban volt, második pedig a már említett Mint a Villám. Az 1995-ös To Die For hozta meg neki a várva várt sikert a kritikusoknál is. Legutóbb a Tágra zárt szemekben láthattuk Cruise-zal közösen. 2001-ben pedig a Moulin Rouge-ban tér vissza. Férje már csak ex-férje, azóta különböző férfiak társaságában volt látható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top