Szabadidő

Van, aki forrón szereti

Ha Afrikáról csak az elviselhetetlen meleg jut eszedbe, és azt hiszed, hogy Kenya, Zanzibár csak a veszélyt hajkurászók úticélja lehet, itt az ideje, hogy mindezt újragondold. Gyönyörû, csendes helyeken pihenhetitek ki az év fáradalmait, és emellett számos látnivaló közül mazsolázhattok.





Kenya 536 km-es partszakasza igazi különlegesség a tengerpartok szerelmeseinek. Nyitott, nádtetős kis lakosztályokban élvezhetitek a virágzó akácfák illatát és a tenger halk morajlását. Ebben a gyönyörű környezetben pazar kényelemet biztosítanak az egzotikus, nádból készült bútorok: baldahinos ágyak, hatalmas karosszékek, szófák. A száraz, trópusi levegő megszelidül ezekben az árnyas szobákban.





Aki a koktélokon és pezsgőkön kívül egyéb látványosságokra is tartalékol némi silinget, annak érdemes meglátogatnia a fővárost, Nairobit is, és belepillantani a hétköznapok forgatagába. Ha az esküvőt megelőző szervezés zűrzavarban nem maradt idő egy kiswahili gyorstalpalóra (ez Kenya hivatalos nyelve), semmi baj, az angollal remekül elboldogultok.





Ha szeretnétek hazavinni valami emléket, a helyi ipar remekei között válogathattok: a textilből, fából, nádból készült tárgyak közös otthonotok szép kiegészítői lehetnek. Kenya gazdaságának egyik alapja a nagymennyiségben bányászott arany, melyből különleges ékszereket készítenek. Frissensült feleségeknek mindezek ellenére nem ajánlott túl sokat nyaggatni férjurukat egy kis „smukkért”.

(Még túl közeliek lehetnek a jeggyűrűvásárlás megpróbáltatásai.)





A hegymászásért lelkesedőknek is érdemes ezt a régiót választani.
A tengerparti pihenés közben ellátogathattok a magasabb, hegyes tájakra, a Kenya Hegységhez (5199 m.) és vidékére. Nem ajánljuk Kenyát azoknak, akik a „boldogító igent” (a hatalmas násznép elől menekülve), a nászút első napján szeretnék kimondani.

Az angol, az iszlám és a különböző törzsi jogok egyvelegéből álló kenyai jogrendszernek köszönhetően Kenya nem fog egyhamar a házasságkötési-turizmus célpontjává válni, mint Amerika.





A világnak ezen a táján jártotokban, mindenképp látogassatok el Zanzibár szigetére. Zanzibárt – mely a Kenyával szomszédos Tanzánia partjainál fekszik – az Indiai-óceán „titokzatos gyöngyszemeként” emlegetik. A tenger átlaghőmérséklete 27 C, melyben nagyon kellemes –akár hosszabb ideig is – búvárkodni, meglesni a páratlan korallképződményeket, és a különleges növény- és állatvilágot.





Zanzibár fehér homokos tengerpartja ideális a strandolásra, a partot szegélyező kókuszpálmák, banánfák felejthetetlen hangulatot árasztanak. Zanzibár lakosságának túlnyomó részét kis falvakban lakó halászok képezik, így ezen a szigeten még elcsíphetjük a szinte érintetlen természetet. Az itt készített fényképek méltán válhatnak családi fotóalbumunk büszkeségeivé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top