Szabadidő

Tíz szerelem és sok nevetés

A tengerentúlon óriási várakozás elõzi meg a Love Actually címû romantikus vígjátékot, amelyben a Négy esküvõ és egy temetés ászai térnek vissza.

A forgatókönyvet Richard Curtis írta, egyben ő a rendező is, a főszereplők között pedig megtalálható Hugh Grant és Rowan Atkinson. (bemutató: 2003. november 20.). A többi főszereplő sem hoz szégyent a filmre: Emma Thompson, Colin Firth, Alan Rickman, Liam Neeson, Billy Bob Thornton. A film a szerelem természetét kutatja, de rafinált módon.

Tíz, egymással kereszteződő szálon fut a cselekmény, és a szereplők végül egy nagy karácsonyi ünnepségen találkoznak össze. Hugh Grant Nagy-Britannia vadonatúj miniszterelnökét alakítja, aki rögtön első hivatali napján beleszeret a fiatal leányzóba, aki a teát hozza neki. A Liam Neeson alakította családapa viszont a mostohafia iránt kezd gyengéd érzelmeket táplálni, míg Colin Firth a portugál házvezetőnőjébe szeret bele, akivel egy szót sem értenek egymás nyelvéből…

Az amerikai forgalmazók egyébként aggódnak a film merészsége és intellektuális humora miatt, attól tartva, hogy a tengerentúli közönség nem lesz igazán vevő az európai stílusra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top