Szabadidő

Matt LeBlanc

A Jóbarátok Joey-ja 1967-ben született a Massachusetts állambeli Newtonban. Mint Harrison Ford, õ is tanult ácsmesterséget, de aztán kikötött a filmnél.

Gyerekként nem igazán érdekelte a színészkedés, inkább motorozott. Mikor 8 évesen megkapta első motorját, a kis Matt részt vett különböző amatőr versenyeken, remélvén, hogy egyszer profivá válhat, de tervei meghiúsultak, ugyanis anyja arra kényszerítette, hogy más elfoglaltság után nézzen. Ácsnak tanult, de mesterségét művészi elemekkel ötvözte. Miután leérettségizett, úgy döntött, hogy New Yorkban próbálja ki szerencséjét.

Nem is kellett sokat várnia, olyan cégek reklámaiban szerepelt, mint a Levi’s, a Coca-Cola vagy a Doritos. Ráadásként egy olyan Heinz ketchup reklámban is feltűnt, ami az 1987-es Cannes-i reklámfilmfesztiválon is díjat nyert. 1988-ban színészi gyakorlatokra járt, egy éven belül pedig a „TV 101″ sorozatban ő lett az egyik főszereplő. Vendégszereplőként láthattuk a Rém Rendes Családban is, mint Kelly egyik butácska pasiját. 1994-től Joey Tribbianit alakítja a Jóbarátokban, itt vált világszerte ismertté. LeBlanc-t jelenleg Melissa McKnighthoz fűzik gyengéd szálak, otthon pedig kutyájával, Ladyvel él.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top